Kompanije
StoryEditor

Rasco: Mediteranska zemlja isporučuje ralice za države na sjeveru  

15. Studeni 2019.
Rasco ralica
Početak zimske sezone tvrtka RASCO obilježila velikom isporukom vozila za održavanje prometnica najvećim europskim državama

Jedan od najvećih europskih proizvođača komunalne opreme, tvrtka RASCO iz Kalinovca, ovih dana isporučuje 75 strojeva za zimsko održavanje prometnica (snježni plugovi i posipači soli) u Norvešku te čak 100 strojeva u Ukrajinu. Uoči početka zimske sezone, tvrtka je isporučila i 21 posipač soli njemačkim komunalnim službama te četiri snježna pluga minhenskom aerodromu. Specifičnost ovih plugova je što su posebno namijenjeni čišćenju aerodromskih pisti i široki čak 6,5 metara, što je dvostruko šire od uobičajenih ralica kakve viđamo na prometnicama svake zime.

- Nije mala stvar kad norveški profesionalci za održavanje cesta koji su navikli na snijeg i led i do 8 mjeseci u godini ili jedna od najvećih europskih zračnih luka poklone povjerenje proizvođaču zimske opreme iz mediteranske države. Tu svakako spadaju i tvrtke za održavanje prometnica u Rusiji koje su već godinama naš kupac. To znači da smo se na vrlo konkurentnom tržištu u protekla tri desetljeća uspjeli dokazati svojom kvalitetom i širokim asortimanom proizvoda gdje kupci na jednom mjestu dobivaju kompletno rješenje za vozila koja se koriste u održavanju svih vrsta prometne infrastrukture, neovisno radi li se o kamionima, višenamjenskim vozilima ili traktorima, ističe predsjednik uprave Ivan Franičević dodajući kako su na tržištima Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije i Mađarske već godinama vodeći dobavljač opreme za održavanje prometnica.

RASCO više od 70 svojih proizvoda izvozi u preko 40 zemalja na pet kontinenata i 80 posto prihoda ostvaruju od izvoza. Njihovi pogoni u Kalinovcu kod Đurđevca i u Senti u Srbiji zapošljavaju ukupno 400 ljudi, a šire se i dalje. Prije nekoliko dana počeli su s radovima na izgradnji nove šeste hale u Kalinovcu u  sklopu trogodišnjeg investicijskog ciklusa gdje će do kraja 2020. godine uložiti preko 71 milijuna kuna u značajno proširenje proizvodnih kapaciteta, povećanje energetske efikasnosti i razvoj novih proizvoda poput kompaktne čistilice LYNX koju su nedavno predstavili hrvatskoj javnosti.

20. travanj 2024 00:13