Kompanije
StoryEditor

Styria prodala svoj udjel u Adria Mediji Zagreb

01. Listopad 2019.
Igor Žeželjfoto LinkedIn

Styria, austrijski izdavač zagrebačkih dnevnih listova Večernji list i 24 sata, izišla je iz suvlasništva u Adria Mediji Zagreb. Taj izdavač devet tiskanih i šest digitalnih izdanja (Story, Cosmopolitan, Elle, National Geographic…) tako je, prema prošlotjednoj objavi u sudskom registru, ostao u isključivom vlasništvu srbijanskog Adria Media Groupa.

Pregovori o izlasku Styrije, koja je imala 25 posto udjela, vođeni su još proljetos, nakon promjene vlasnika Adria Media Groupa. Kompanija koja je izdavač utjecajnoga srpskog dnevnog lista Kurira i ima 45 tiskanih i 26 digitalnih izdanja te 34 kanala na YouTubeu zapala je u ozbiljne probleme nakon otvorenog sukoba s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Kako piše Balkan Investigative Reporting Network, računi su mjesecima bili blokirani i vlasnik Aleksandar Rodić dugo je tražio strateškog partnera. Na kraju ga je pronašao u Igoru Žeželju i portalu Mondo INC.

U Srbiji se sumnja da je taj portal zapravo u vlasništvu državnog Telekoma Srbija i da je cijela operacija preuzimanja Adria Medije dio Vučićeve strategije ovladavanja medijskim prostorom.

Igor Žeželj (46) vlasnik je nekoliko tvrtki koje se bave digitalnim marketingom, telekomunikacijama i pružaju IT podršku. Kao menadžer bio je na čelu i nogometnoga i košarkaškoga kluba Crvena zvezda. Vodio je studentske prosvjede 1996. i 1997.

17. travanj 2024 20:52