Kompanije
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Novi vlasnik Mlinara promijenio nadzornike, smjena u Zagreb-Montaži…

10. Rujan 2019.

MLINAR se s novim vlasnikom, MID EUROPOM, preoblikovao iz d.d.-a u d.o.o. i promijenio najveći dio Nadzornog odbora. Novi predsjednik NO-a je Ratko Jović umjesto Ivice Škoje. Jović je menadžer u MID EUROPA PARTNERS i bavi se investicijama i njihovim nadzorom, pa je njegova nova funkcija u MLINARU logična. Ranije je radio u timu za financijsko restrukturiranje i posebne situacije u HOULIHAN LOKEY u Londonu i stažirao kod BRIDGEWATER ASSOCIATES u SAD-u. Zamjenik predsjednika NO-a je Rustam Kurmakaev umjesto Slavice Balaković. Goran Drljača i Sanja Rudvald nisu više u NO-u, a jedina članica iz starog saziva ostala je Marica Galaš, kao predstavnica zaposlenih. Članovi Uprave preimenovani su u ravnopravne direktore – dosadašnji predsjednik Uprave Dominik Nikolić, te članovi Marin Picukarić i Zlatko Miočević.

Tibor Jerger prestao je biti član Uprave ZAGREB-MONTAŽE odlukom NO-a. Ostatak Uprave ostao je – Alen Čović predsjednik, Tea Martinčić članica, a Ivan Peteržilnik prokurist.

Danko Končar pridružio se kao prokurist sinu Nenadu Končaru u tvrtki kćeri BRODOTROGIRA, HRVATSKOJ BRODOGRADNJI TROGIR, koja je lani iskazala 128 milijuna kuna gubitaka uz dramatičan pad prihoda na samo 64 milijuna kuna (sa 232 milijuna u 2017.).

Anita Brkanić Debelić ušla je u Upravu METROA CASH&CARRY, a iz Uprave su izašli Vladimir Gnjidić i Rainer Tigges. Na svojim su funkcijama ostali predsjednik Uprave Thierry Richard Antoine Guillon-Verne i član Uprave Tomislav Smolčec.

Nerio Zurli novi je član Uprave HAVI LOGISTICSA iz Svete Nedelje umjesto Geralda Höllera. U Upravi su od ranije Sven-Carsten Sachse i prokurist Bojan Žganec.

Dragutin Plahutar novi je privremeni prvi čovjek SAMOBORSKE BANKE umjesto Marijana Kantolića. Dobio je mandat na tri mjeseca kao zamjenik predsjednika Uprave, i za to vrijeme miruje mu mandat u Nadzornom odboru, gdje je (bio) predsjednik. Verica Ljubičić ostala je članica Uprave, a Hrvoje Novosel novi je član NO-a.

Ivanka Topolčić nova je suvlasnica tvrtke HADRIA iz Novalje umjesto Srećka Topolčića.

PORT INVESTMENT COMPANY LIMITED iz Guernseya ušao je u vlasničku strukturu DANUVIUS MARINE iz Tribunja. Dosadašnji jedini vlasnik ADRIATIQ ISLANDS GROUP YACHTING iz Zagreba (iza kojeg vlasnički stoje Vitezy Tamas – 80% i Kerekes Laszlo Attila – 20%) ostao je suvlasnik. Tom prilikom temeljni kapital povećan je sa 60.000 kuna na 36,24 milijuna kuna. Tvrtka sa 30-ak zaposlenih ostvaruje svake godine više od 12 milijuna kuna prihoda, a u posljednjih pet godina iskazala je (kumulativno) 17 milijuna kuna gubitaka.

Tvrtka CENTROGRADNJA iz Zagreba nakon smrti vlasnika Zvonka Pilipovića dobila je novog vlasnika. To je tvrtka VENTO VELA u vlasništvu Pilipovićeve udovice Nade Filipović. Upravljane je kao direktor od preminulog brata preuzeo Rade Pilipović.

Stjepan Mandić novi je član NO-a ALLIANZA ZB, društva za upravljanje mirovinskim fondovima, umjesto Ivane Jakelić.

Frane Luetić dobio je novi ‘v.d. mandat’ kao jedini član Uprave ZRAČNE LUKE DUBROVNIK. Prvi put postao je privremeni upravitelj ZLD-a u veljači 2018., i sad je četvrti put imenovan na (dodatnih) šest mjeseci.

Tanja Radić Lakoš imenovana je v.d.-om dekana VELEUČILIŠTA U ŠIBENIKU (najdulje do godinu dana) umjesto Ivana Malenice koji je ušao u Vladu kao ministar uprave.

16. travanj 2024 02:58