Kompanije
StoryEditor

Uprava Kraša se očitovala o ponudi MI Braća Pivac i rekla hoće li je prihvatiti ili ne

04. Studeni 2019.

Ponuđena cijena Mesne industrije Braća Pivac je niska. Stoji to u dokumentu kojeg je Uprava Kraša objavila u ponedjeljak na Zagrebačkoj burzi. Naime, budući da je MI Braća Pivac objavila ponudu za preuimanje Kraša, Uprava naše konditorske kompanije dužna se i očitovati. 

- Uprava smatra da je ponuđena cijena niska s obzirom da je uvećana za manje od jedan posto u odnosu na prosječnu ponderiranu cijenu dionica Kraša tijekom tri mjeseca koja su prethodila nastanku obveze za objavu ponude - stoji u obavijesti. 

Podsjetimo, MI Braća Pivac ponudila je dioničarima Kraša 430 kuna po dionici, dok je ponderirani tromjesčni prosjek 427,05 kuna, a dioncia na tržištu trenutno vrijedi 1050 kuna.

Nadalje, Uprava Kraša dijeli uvjerenje MI Braća Pivac da bi sinergija s ostalim durštvima u sastavu grupe vrgoračke kompanije od kojih nijedno nije u tržišnoj utakmici s Krašom, pozitivno djelovala na buduće poslovanje Kraša. Isto tako, Uprava Kraša smatra da su strateški ciljevi MI Braća Pivac kompatibilni s njihovima. 

No, Uprava Kraša se i očitovala o ponudi MI Braća Pivac - ni Damir Bulić, ni Dinko Klepo ni Alen Varenina neće prihvatitii ponudu. 

23. travanj 2024 17:32