Svijet
StoryEditor

Blockchain week u Las Vegasu - masovno prihvaćanje kriptovaluta u različitim sektorima

11. Studeni 2019.
Bobby Lee, pokretač nekadašnje najveće kripto burze u Kini, BTC China
Piše: FIMA Plus  

U Las Vegasu se od 26. do 31. listopada održavao Blockchain Week. Pod tim nazivom već po treći puta organizrano je više evenata, a na nekima od njih bio je i dio FIMA Plus ekipe koji se na vlastite oči uvjerio u kvalitetu organizacije. Sama konferencija okupila je mnogo uglednih gostiju iz blockchain-financijskog, ali i političkog svijeta.

Kao jedan od evenata održan je i Litecoin Summit na kojem su glavnu riječi imali Charlie Lee, osnivač Litecoina i njegov brat Bobby Lee, pokretač nekadašnje najveće kripto burze u Kini,  BTC China. Na summitu je prezentiran harverski novčanik Ballet koji je osmislio Bobby Lee, a koji se mogao tamo i direktno kupiti. Tema zajednička većini evenata bila je vezana za pokretanje masovnog prihvaćanja kriptovaluta u različitim sektorima.

Uz opuštenu atmosferu sklapalo se mnogo novih poznanstava i poslova koji će zasigurno imati utjecaja i na budući razvoj kripto industrije. Tome su posebno doprinjeli gosti poput Caitlin Long, uspješne veteranke s Wall Streeta, aktivne u kripto blockchain sektoru od 2012., a vodila je inicijativu da svoju rodnu državu Wyoming učini oazom za blockchain kompanije u SAD-u tako da je Wyoming uveo 13 blockchain zakona. Zatim Ron Paul, bivši kongresmen iz Texasa i predsjednički kandidat koji je govorio o slobodi izbora i decentraliziranim financijama.

U isto vrijeme, ali na drugome mjestu u Las Vegasu održavala se još jedna velika konferencija Money 20/20 USA koja je okupila više od 10.000 ljudi. Za razliku od Blockchain Week konferencije, atmosfera je bila puno formalnija, s više od 200 sponzora sa svih strana svijeta.

Uvriježeno je mišljenje da uvijek postoji nedostatak kapitala za investiranje, no na konferenciji se uvidjelo upravo suportno, a investitori se sami nude i gotovo svaka ozbiljna poslovna ideja dobiva priliku da ugleda svjetlo dana.

24. travanj 2024 20:44