Svijet
StoryEditor

I zrakoplovne karte mogu se plaćati kriptovalutama

14. Studeni 2019.
Alternative Airlines, putnička kompanija sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, udružila se s poduzećem koje pruža usluge na tržištu kriptovaluta Utrust kako bi omogućila plaćanje kriptovalutama.

Piše: FIMA Plus

Procesor za digitalna plaćanja Utrust sa sjedištem u Švicarskoj najavio je novo partnerstvo s putničkom agencijom Alternative Airlines. Te dvije kompanije planiraju pružiti kupcima mogućnost rezervacije letova i plaćanje rezerviranih karti kriptovalutama - bitcoin (BTC), ether (ETH), dash, DigiByte (DGB) i Utrustovim tokenom UTK.

Suradnja tih dviju kompanija omogućit će klijentima Alternative Airlinesa instantna prekogranična plaćanja, zaštitu kupca i kripto-fiat nagodbu. Na web-stranici turističke kompanije kupci mogu pretraživati preko 650 zrakoplovnih kompanija poput Delta, Uniteda, British Airwaysa, Virgin i Emiratesa.

- Bilo poslovno ili turistički, putovanje avionom može biti skupo, a potrošači mjesecima štede kako bi si mogli priuštiti putovanje. S obzirom na visoku cijenu karata, važno je da potrošači ostanu zaštićeni prilikom rezervacije letova. Utrust putnicima Alternative Airlinesa pruža veću sigurnost i pogodnost plaćanja kriptovalutama te smanjenje naknade, kako bi povećali transparentnost i povjerenje u svijetu online plaćanja - rekao je direktor Utrusta Nuno Correia.

Bitcoin bankomat instaliran u zračnoj luci Miami International

S druge strane, za one koji žele letjeti s međunarodne zračne luke Miami i platiti karte BTC-om, tvrtka Bitstop na aerodromu je sredinom listopada instalirala jedan od svojih „kriptomata“. Suosnivač Bitstopa Doug Carrillo istaknuo je:

- Međunarodna zračna luka Miami savršeno je mjesto za naše kupce da kada putuju u zemlji ili inozemstvu povoljno razmijene dolar za bitcoin i obrnuto.

19. travanj 2024 11:07