Svijet
StoryEditor

Kineska multinacionalna kompanija gradi virtualnu banku

12. Studeni 2019.

Piše: FIMA Plus

Tencent, kineska multinacionalna kompanija osnovana 1998. godine, čije su se podružnice specijalizirale za razne internetske usluge i proizvode, zabavu, umjetnu inteligenciju i tehnologiju diljem svijeta, spreman je za otvaranje virtualne banke temeljene na blockchainu nakon što je hongkonška komisija za vrijednosne papire (Securities and Futures Commission - SFC) dala odobrenje.

Na Svjetskom samitu o blockchainu koji se održao u petak u Wuzhenu u Kini, direktor odjela za blockchain tehnologiju u Tencentu Yige Cai rekao je da je njihova virtualna banka dobila zeleno svjetlo SFC-a. Prema napisima u medijima, s vremenom bi kompanija trebala okupiti tim za podršku na bankarskoj platformi temeljenoj na blockchainu.

- Novi hongkonški propisi i nadzor transakcija digitalne imovine potvrđuju važnost blockchain tehnologije i digitalne imovine, što je dobra vijest za cijelu industriju, dodao je Cai.

SFC je dosad dao 12 dozvola za virtualne banke

Cai nije otkrio detalje o virtualnoj banci, već se osvrnuo na Tencentove postojeće blockchain projekte, uključujući i ponudu financiranja lanca opskrbe za globalni restoran brze hrane McDonald's, navodi se u izvještaju.

SFC je također objavio detalje o svom novom sustavu licenciranja za regulaciju transakcija virtualne imovine, stvarajući sličan okvir kao onaj koji nadgleda posrednike u trgovanju vrijednosnim papirima.

15. travanj 2024 11:19