Tehnopolis
StoryEditor

Latitude 12 Rugged Tablet - Izdržljivi industrijalac

08. Kolovoz 2015.
Piše:
Branimir Kovač

Za razliku od gadgeta koje svakodnevno upotrebljavamo, uglavnom kod kuće ili u uredu, ili u najgorem slučaju na otvorenom, postoje i oni koji su namijenjeni upotrebi u ekstremnim uvjetima. Jedan je takav tablet ovih dana predstavio Dell

Latitude 12 Rugged Tablet Dellov je prvi rugged-tablet napravljen za rad u najtežim uvjetima. Serija rugged do sada je uključivala nekoliko modela notebookova veličine 12 i 14 inča, no očito je kako su funkcionalnosti tableta itekako korisne i u raznim industrijskim sredinama.

U Dellu ističu kako je tablet dizajniran za korisnike koji traže robustan i fleksibilan uređaj. Ima 11,6-inčni zaslon Direct-View HD s multi-touch funkcionalnostima koje podržavaju i rad u rukavicama. Kako bi zadržao sve značajke pri ekstremnim temperaturama, Rugged Tablet dolazi s ugrađenom četvrtom generacijom temperaturnog upravljanja QuadCool te Intelovim procesorima pete generacije Core M. Uz to, baterija tableta traje do 12 sati zahvaljujući dvojezgrenim izmjenjivim baterijama.

Tablet ima SSD disk kapaciteta do 512 GB, Wi-Fi te opciju mobilnog broadbanda i samostalnog GPS-a, a podaci su zaštićeni Dellovim rješenjima za enkripciju, naprednu autentifikaciju i zaštitu od malwarea. Uza sve, tablet ima i izdržljivo docking-sučelje za dodavanje komponenti prema potrebi.

06. svibanj 2024 08:32