Tehno
StoryEditor

Novosti iz Ubera: Do vožnje bez pomoći mobilnog telefona

08. Rujan 2019.

Putnici koji stignu na aerodrom Toronto Pearson odnedavno imaju mogućnost zatražiti vožnju Uberom bez korištenja svog pametnog telefona

Kako je već poznato, vožnja Uberom se naručuje putem Uber aplikacije na pametnom telefonu ili drugom sličnom uređaju. Iako je Uber vrlo pouzdan, u nekim slučajevima korisnici ne mogu pristupiti aplikaciji jer nemaju pri ruci svoj pametni telefon ili Wi-Fi. Da bi se to spriječilo, Uber je uveo automate putem kojih korisnici mogu zatražiti vožnju bez korištenja svog mobitela, piše The Points Guy.

Designed and launched a thing: Uber rider kiosks at Toronto Pearson Airport! Shout out to our first riders, a family from the Bahamas! pic.twitter.com/SHQ3tQ767r

— Jon Kantrowitz (@jkantro) 21. kolovoza 2019.

Dva takva automata postavljena su na aerodromu Toronto Pearson, a putem njih se mogu dobiti informacije i naručiti prijevoz bez obzira ima li korisnik ili nema svoj mobilni telefon ili drugi pametni uređaj.

Postojeći korisnici koji imaju pristup svom Uber računu putem mobitela na kioscima mogu saznati više informacija o naručenoj vožnji, uključujući lokacije stajališta.

Kao mnogo zanimljiviji novitet Uberovih automata na aerodromu je mogućnost da osoba zatraži vožnju bez korištenja svog pametnog uređaja. To je odlična novost za one koji ne mogu pristupiti svom telefonu ili mobilnoj mreži. Osim toga, čak i putnici bez Uberovog korisničkog računa mogu naručiti vožnju ako ispune osnovne kontakt podatke – ime i prezime, broj telefona i odredište. Također, plaćanje se obavlja putem automata.

Ovi Uberovi automati trenutno su dostupni samo na aerodromu Pearson u Torontu, ali oni nisu prvi testni program koji je Uber izveo na tom aerodromu. Lani je Uber testirao opciju UberEATS - dostavu hrane direktno do putničkih gateova na aerodromu.

24. travanj 2024 21:08