Tehnopolis
StoryEditor

Zuckerbergova novogodišnja odluka jest čitanje knjiga

05. Siječanj 2015.
Piše:
lider.media

Novogodišnja odluka Facebookovog CEO-a, Marka Zuckerberga, jest pročitati jednu knjigu svaka dva tjedna. S tim ciljem je pokrenuo Facebook stranicu imena ‘A Year of Books‘ (‘Godina knjiga‘).

Stranica je otvorena prije dva dana, ali već broji više od 124 tisuća fanova. Prva knjiga na Zuckerbergovoj listi jest ‘The End of Power‘, autora Moisésa Naíma, a fanove je pozvao da mu se pridruže u čitanju i diskusiji.

- Riječ je o knjizi koja istražuje kako se dinamika svijeta mijenja prema pružanju veće moći individuama – one moći koja je kroz povijest bila rezervirana za vlade, vojske i druge organizacije. To je trend u koji duboko vjerujem i radujem se čitanju ove knjige. – izjavio je.

O popularnosti Zuckerbergovog ‘književnog kluba‘ govori i činjenica da je Amazon rasprodao sve primjerke navedene knjige.

Zuckerberg se osvrnuo i na vrijednost knjiga generalno, objašnjavajući kako je čitanje aktivnost koja intelektualno ispunjava. Dodao je kako čitanje omogućava dublju upućenost u različite teme, nego što to omogućava praćenje medija.

Cilj kojim će se voditi prilikom odabira knjiga u 2015. godini jest širenje znanja o različitim kulturama, vjerovanjima, povijesti, tehnologiji itd.

Neke od dosadašnjih Zuckerbergovih novogodišnjih odluka su učenje mandarinskog, vegetarijanstvo, nošenje kravate, itd. Činjenica da je u listopadu održao polusatni intervju na tečnom mandarinskom govori u prilog da od novogodišnjih odluka ne odustaje lako.

19. svibanj 2024 19:14