Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Najstariji veliki poduzetnik povukao se iz operative, potvrđena smjena na čelu Wiener osiguranja VIG…

02. Siječanj 2024.
Enver Moralić
Većinski vlasnik KUTJEVA Enver Moralić (88) povukao se s pozicije predsjednika Uprave, na koju je imenovao Dinu Galića, koji je u Upravi od 2018. Uprava u pozivu na izvanrednu glavnu skupštinu, zakazanu za 24. siječnja, predlaže proširenje NO-a s tri na pet članova i da u NO uđu Enver Moralić i Zdravko Lemić.
 
U Sudskom registru potvrđeno je da je članica Uprave WIENER OSIGURANJA VIENNA INSURANCE GROUP Tamara Rendić od 1. srpnja predsjednica Uprave umjesto Jasminke Horvat Martinović, koja je prešla na savjetničku poziciju.
 
Hrvatska podružnica njemačke tvrtke LUDWIG PFEIFFER HOCH-UND Tiefbau GmbH & Co. KG promijenila je naziv u skladu s novim nazivom matice – LUDWIG PFEIFFER ADRIA GmbH.
 
Članovi NO-a SELKA iz Kutine promijenili su funkcije. Dosadašnja zamjenica predsjednika NO-a Marija Bervida nova je predsjednica NO-a umjesto Mate Knezovića, a Zdravka Vincencinović nova je zamjenica predsjednice NO-a.
 
U Sudskom registru potvrđeno je da Grgo Jelinić više nije član NO-a TEHNIKE.
 
Petru Jelušiću dodijeljena je prokura u ANGELINA TOURSU iz Biograda.
 
VRM iz Verone preuzeo je vlasnički udjel u tvrtki za uzgoj bijele ribe KORNAT ITTICA iz Pakoštana od Uga Biasina i tvrtke SOCIETÁ AGRICOLA CIVITA ITTICA.
 
Paul Suchar i Daniel Radić više nisu u Upravi revizorske tvrtke KPMG CROATIA, koja je sad osmeročlana. 
 
Tvrtka WULF SPORT, koja stoji iza lanca trgovine obućom ShoeBeDo, preoblikovala se iz d.d.-a u d.o.o.
 
Yoshihiro Tanaka novi je zamjenik predsjednika NO-a tvrtke CHROMOS BOJE I LAKOVI iz Zagreba umjesto Bastiana Tilmanna Kraussa.
 
Heli Maija-Leena Aalto nova je direktorica u tvrtki KONE iz Zagreba umjesto Darka Zlatevskog
 
Branka Grabovac imenovana je predsjednicom NO-a CROATIA BANKE umjesto Maruške Vizek, koja ostaje članica NO-a, a Zdenka Pogarčić preuzela je poziciju zamjenice predsjednice NO-a od Grabovac.
 
RADNIKOVA tvrtka kći HIDROREGULACIJA iz Bjelovara preoblikovala se iz d.d.-a u d.o.o.
 
Vjekoslavu Dučeku oduzeta je prokura u E.ONU HRVATSKA.
 
Rajko Pribić više nije direktor u zagrebačkom TELENERGU, koji sada samostalno vodi osnivač Dubravko Radić.
 
Davor Mihelić novi je direktor u tvrtki ARK – MIHELIĆ iz Viškova umjesto suvlasnice Grozdane Mihelić.
 
Niko Mateljan, Marija Bošnjak, Josip Buljan, Helena Librenjak i Marina Tomaš preuzeli su tvrtku NIKO iz Splita od osnivača Zdravka Mateljana i Janka Buljana. Tvrtka je specijalizirana za izradu softvera za zračne luke.
 
Tvrtka KUŽELKA iz Rijeke promijenila je naziv u AUTO CENTAR SELECT, što je posljedica promjene vlasnika: početkom 2023. od obitelji Kuželka preuzeo ju je AUTO SELECT i posao je od tada vodio novi suvlasnik Martin Nikolaj. Također, sada su dodijeljene prokure – drugoj suvlasnici Silviji Naglić i Ozrenu Popoviću.
 
Christopher James Lee Evans novi je predsjednik Uprave ENERGANE GOSPIĆ 1 umjesto opozvane Sandre Statelove.
19. travanj 2024 12:52