Ukratko
StoryEditor

Hrvatski Telekom proglašen jednom od najetičnijih svjetskih kompanija 2022.

18. Ožujak 2022.
Kostas Nebis

Ethisphere, globalni lider u definiranju i unapređenju standarda etičkih poslovnih praksi, prepoznao je Hrvatski Telekom kao jednu od najetičnijih svjetskih kompanija 2022.

Ovo je prvi put da je hrvatska kompanija zavrijedila ovo priznanje i ispunila Ethisphere kriterije izvrsnosti u pet kategorija uključujući program etike i usklađenosti, etičku kulturu, korporativnu odgovornost, upravljanje i vodstvo. Time se Hrvatski Telekom našao u društvu renomiranih svjetskih kompanija kao što su primjerice: Accenture, Hewlett Packard, Intel, IBM, L’Oréal, Microsoft, Salesforce, Sony, Starbucks.

Hrvatski Telekom je također jedan od samo pet dobitnika globalno u telekomunikacijskoj industriji, pri čemu samo 17 od 136 dobitnika ima sjedište u Europi.

- Ponosni smo što je Ethisphere prepoznao Hrvatski Telekom radi naše primjene najviših standarda poslovanja, korporativnog upravljanja i korporativne etike te što smo prva kompanija iz Hrvatske koja se našla među najetičnijim svjetskim kompanija. Integritet, ugled i povjerenje sastavni su dijelovi održive i uspješne kompanije, te kao takvi predstavljaju i temelj našeg svakodnevnog poslovanja. Kao lider u digitalizaciji, stalno podižemo ljestvicu i postavljamo nove, sve ambicioznije industrijske standarde. Potičemo razvoj društva znanja, otvaramo vrata novih mogućnosti pojedincima, poslovnim subjektima i društvu, pritom se vodeći najvišim etičkim standardima koji su dijelom naše korporativne kulture - izjavio je Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.

- Danas je za poslovne lidere važnije nego ikada prije da su etični, odgovorni i od povjerenja kako bi potaknuli pozitivne promjene. Dobitnici priznanja 'Najetičnije svjetske kompanije' lideri su po pitanju poslovnog integriteta te zahvaljujući predanosti, integritetom, održivošću, korporativnim upravljanjem i djelovanjem u zajednici služe kao inspiracija. Čestitamo Hrvatskom Telekomu što je jedna od Najetičnijih svjetskih kompanija - dodao je izvršni direktor Ethisphere Timothy Erblich.

09. svibanj 2024 02:11