Ukratko
StoryEditor

SPOT je platforma za upravljanje opskrbnim lancem koja okuplja preko 20,000 korisnika

28. Listopad 2016.

Uslijed porasta globalne povezanosti i kompleksnosti opskrbnih lanaca, logistika je postala odlučujući čimbenik za sve poslovne aktivnosti. Kupci sve više traže kvalitetu, pouzdanost, brzinu i transparentnost u svakom aspektu opskrbnog lanca. Kako bi se udovoljilo svim uvjetima, presudno je za sve tvrtke uključene u međunarodnu trgovinu povećati kvalitetu, pojednostaviti komunikaciju i minimizirati administrativne napore u pogledu logistike. Inteligentna softverska rješenja i IT strukture procijenjene su kao visoko vrijedna imovina koja može dati tvrtkama odlučujuću prednost u odnosu na konkurenciju. Preglednost i suradnja prilikom korištenja SPOT platforme su rezultat 30-godišnjeg usavršavanja u logistici i informatičkoj tehnologiji. Platforma trenutno okuplja preko 20,000 korisnika iz raznih industrija, od proizvodnje i maloprodaje do špedicija. Mogućnosti i prednosti platforme opskrbnog lanca mogu biti raznolike i prilagođavaju se korisnicima.

Preglednost

Praćenje pošiljke je jedna od najvažnijih funkcija platforme opskrbnog lanca. Ona zahtijeva 24-satni pristup detaljima pošiljke kao što su podatci o dobavljačima, skladištarima, trgovcima, kupcima, carini te špediterima. Carinski agent u Trodat Marking Devices (Xiamen) Co., Ltd. tvrdi: - Praćenje pošiljki kroz SPOT i značajke praćenja pošiljki pomažu nam pri optimiziranju upravljanja narudžbama na način da imamo potpunu kontrolu nad volumenom pošiljke te kalkulacijom troškova.

Suradnja

Manjak transparentnosti u komunikaciji može rezultirati višesatnim čekanjem potrebne informacije o pošiljci. Inteligentna platforma opskrbnog lanca osigurava svakoj strani pravodobnu informaciju kako bi brzo mogle reagirati na neočekivane događaje. Umjesto prosljeđivanja informacije prema svim stranama u transportu, SPOT komunikator omogućuje korisnicima određivanje osoba koje trebaju primiti određenu informaciju. Menadžer opskrbnog lanca Orbus Neicha, globalnog proizvođača medicinskih uređaja, se prisjeća: - Naša potpuna komunikacija vezana za transport se odvijala putem telefona ili elektronske pošte. SPOT platforma je bilo nešto potpuno novo za nas i ona uvelike olakšava davanje transportnih naloga i praćenje sveukupne komunikacije.

Lakoća i jednostavnost upotrebe su od velike važnosti kako bi se smanjilo opterećenje administracije kompleksne strukture modernog opskrbnog lanca: - SPOT pojednostavljuje komunikaciju između PepsiCo i naših internih partnera te se na taj način osigurava protok informacija kroz cijeli opskrbni lanac, kaže globalni voditelj nabave u tvrtci Marbo Product d.o.o., član PepsiCo, Inc.

Menadžment nabave

Integracijom menadžmenta nabave sa proizvodnjom, skladištenjem i samom isporukom, internacionalne tvrtke mogu uštedjeti značajne iznose troškova i administrativnih napora. Inteligentna platforma opskrbnog lanca šalje proaktivne automatizirane obavijesti kako bi se povećala pouzdanost isporuke i minimizirala potreba za skupim hitnim dostavama. Na taj način se sigurnosne zalihe mogu smanjiti što rezultira manjim troškovima skladištenja i održavanja zaliha. Supervisor Meiko Electronics Co. Ltd. Potvrđuje: - Naši kupci se oslanjaju na točne informacije o pošiljci tijekom izrade planova proizvodnje. SPOT-ova pravovremena ažuriranja im daju sigurnost pri upravljanju materijalnim resursima i tečnoj proizvodnji.

Cargo-partner

cargo-partner je u privatnom vlasništvu, srednje veličine, potpuni pružatelj logističkih usluga s potpunom stručnosti u zračnom i pomorskom prijevozu, kao i informacijske tehnologije. Kao integrirani logistički partner razvijamo strategije usluga kroz podršku transportnog lanca i optimalno upravljanje prodajom i nabavom, te stvaramo jaku prednost za naše kupce. Tvrtka je osnovana prije više od 30 godina, a u 2015. Godini je ostvarila promet od EUR 540.000.000,00 s ukupno 2365 zaposlenika.

SPOT

SPOT je platforma opskrbnog lanca čija preglednost i suradnja usmjeravaju tokove komunikacija, informacija i roba kroz cijeli opskrbni lanac . Od nabave do proizvodnje, transporta, skladištenja i distribucije, SPOT okuplja sve uključene strane na jednu platformu radi efikasnije komunikacije i optimiziranje procesa. Više informacija na: www.spotworx.com

05. svibanj 2024 06:40