Znanja
StoryEditor

O čemu će biti riječi na konferenciji ‘Privatna zaštita 2014‘?

13. Studeni 2014.
Piše:
lider.media

U organizaciji Hrvatskog ceha zaštitara (HCZ) i generalno pokroviteljstvo Konfederacije europskih sigurnosnih službi (COESS) u Zagrebu će se u četvrtak, 27. studenoga 2014. održati konferencija “Privatna zaštita 2014“.

Godišnji skup predstavnika poslovnih subjekata i stručnjaka iz područja privatne zaštite iz Hrvatske            i inozemstva održati će Kongresnom centru “Forum“, (centar Green Gold, Radnička cesta 50).

Predstavljanje i primjena novih EU direktiva za javnu nabavu; Analiza djelatnosti privatne zaštite za 2013. godinu; Njemačka zaštitarska komora- BDSW, Nacrt novog Zakona o privatnoj zaštiti, OBZOR 2020-instrument za srednje i malo poduzetništvo, neke su od ključnih tema o kojima će biti riječi. Ključni govornici bit će dr. Eduardo Cobas, COESS, Predsjednik radnog odbora za socijalni dijalog i generalni tajnik španjolskog udruženja privatne zaštite APROSER, te dr. Harald Olschok, generalni direktor njemačkog krovnog udruženja tvrtki u sektoru sigurnosti BDSW-a.

Konferencija se organizira u cilju unapređenja i razmjene znanja i najboljih praksi u javnoj nabavi i izazovima djelatnosti privatne zaštite na razini EU.

Konferencija će okupiti predstavnike uprava zaštitarskih tvrtki, menadžere i voditelje poslova sigurnosti iz javnog i privatnog sektora, voditelje pravnih poslova i javne nabave, te stručnjake iz područja sigurnosti.

U fokusu konferencije nove su direktive o javnoj nabavi koje su usvojene od strane EU parlamenta uz snažnu podršku Europske komisije.

U uvodnom dijelu konferencije sudionicima će se obratiti gospođa Ines Krajčak pomoćnica ministra unutarnjih poslova RH.

U cilju što kvalitetnijeg i brže primjene novih direktiva EU, COESS je u uz podršku Europske komisije           i UNI Europe izradio praktični priručnik: „Korištenje kvalitetnih usluga privatne zaštite“ kojeg će predstaviti Eduardo Cobas, COESS, Predsjednik radnog odbora za socijalni dijalog i generalni tajnik španjolskog udruženja privatne zaštite APROSER.

Dr. Harald Olschok, generalni direktor njemačkog krovnog udruženja tvrtki u sektoru sigurnosti BDSW-a (Bundesverband der Sicherheitswirtschaft) predstaviti će rad njemačkog Udruženja i stanje i iskustva iz Njemačke.

Branko Slak, predsjednik slovenske zaštitarske komore ZRSZV predstaviti će zaključke stručnog skupa: „Deregulacija področja zasebnega varovanja – med potrebo in možnostjo“.

Na Konferenciji predstaviti će se rezultati Analize djelatnosti privatne zaštite N 80.10 za 2013. godinu, koja će pokazati, trenutno stanje, trendove i u kojem smjeru se kreće tržište privatne zaštite.

Konferencija donosi prezentaciju Nacrta novog ZAKONA O PRIVATNOJ ZAŠTITI te javnu raspravu predstavnika predlagatelja, struke iz RH i Europske unije i sudionika Konferencije.

Konferencija donosi predstavljanje novog programa Europske unije – Obzor 2020 za razdoblje 2014-2020, koje su mogućnosti za male i srednje tvrtke u području sigurnosti i kako u njemu sudjelovati.

Sudionicima konferencije osiguran je: priručnik „Korištenje kvalitetnih usluga privatne zaštite“, Analiza djelatnosti privatne zaštite N 80.10 za 2013. godinu, simultano prevođenje, sudjelovanje u nagradnoj igri.

Više informacija i prijave na: www.hcz.hr

19. svibanj 2024 08:59