1000 Najvećih
StoryEditor

Tablica 1000 najvećih odsad na Liderovom portalu, pretraživati je možete i s mobitela

15. Rujan 2021.
1000 najvećih na dlanufoto Ratko Mavar
Poslovanje tisuću najvećih kompanija može se pretraživati i sortirati prema četrnaest kriterija. Nova rubrika ‘1000 najvećih‘ stalno će se aktualizirati novim vijestima o tvrtkama s rang-liste

Od ovog tjedna na Liderovu je portalu čitateljima dostupna kompletna tablica s podacima o poslovanju tisuću najvećih kompanija prema ukupnom prihodu. To je jedan od planiranih poteza u integraciji poslovnih sadržaja koje Lider objavljuje u tiskanom i digitalnom izdanju te na portalu.

Tablica se nalazi u novoj rubrici, 1000 najvećih, odmah ispod najava najaktualnijih vijesti. Treba naglasiti da je prilagođena svim platformama i ekranima svih dimenzija, pa i najmanjima na mobitelu. 

Tu na jednome mjestu imate sve podatke iz dviju velikih tablica iz tiskanog izdanja: jedne prema kriteriju prihoda i druge u kojoj su tvrtke svrstane prema djelatnostima. Moguće je sortiranje prema bilo kojem od četrnaest kriterija prema kojima je poredano tisuću tvrtki – od Ine (s 14,22 milijarde kuna prihoda 2020.) do Laništa (103,64 milijuna kuna).

Zahvaljujući pretraživaču možete izdvojiti samo tvrtke koje vas zanimaju iz pojedinoga grada/općine odnosno županije, a možete pretraživati i uspoređivati tvrtke prema svakom od 50 sektora.

Pretraživač vam tako daje podatak da točno petsto tvrtki s rang-liste ima sjedište u Zagrebu, ali i da se među tisuću najvećih plasirala samo jedna iz Ličko-senjske županije. Možete otkriti da su prošle godine najviše rasli prihodi tvrtke JG-projekti (915%), a da je najveći pad od onih koji su opstali u top-tisuću zabilježila Zračna luka Split (–73%).

Jednako su tako dostupni podaci o dobiti/gubitku, izvozu, uvozu, broju zaposlenih i prosječnim plaćama. Ponosni smo na novi praktičan i besplatan alat dostupan cijeloj poslovnoj zajednici i uvjereni da će koristiti poduzetnicima kao prvi uvid u poslovanje partnera, klijenata i konkurenata. Riječ je o relevantnom uzorku jer su tvrtke s rang-liste prošle godine ostvarile 57 posto prihoda svih poduzetnika, 36 posto dobiti, 61 posto izvoza i 65 posto uvoza te zapošljavaju 39 posto ljudi.

Nova rubrika '1000 najvećih' na Liderovom portalu osvježavat će se cijele godine. U njoj ćete moći pročitati i sve nove informacije koje ćemo objavljivati o poslovanju tisuću najvećih kompanija. 

20. travanj 2024 16:33