Aktualno
StoryEditor

10 likova koje ćete naći u svakom uredu

23. Lipanj 2018.

Svaki je ured drugačiji, no unatoč tome postoje neke sličnosti, posebice među ljudima koji tamo rade, piše European Business koji je napravio listu 10 tipova zaposlenika koji se mogu naći u svakom uredu.

>>>Deset savjeta za pregovaranje o povišici

  1. Tračara - ta osoba može biti muškarac ili žena, a to su oni tipovi ljudi koji uvijek imaju nešto što žele podijeliti s drugima, bilo da se radi o tome što su radili za vikend ili o nekoj sočnoj glasini o kolegi ili šefu.
  2. Ljigavac - to je onaj lik koji se stalno ulizuje šefovima, nosi im kavu, smije se njihovim lošim šalama i nikada im ne govore ‘ne‘.
  3. Štreber - uredski mrav koji obožava raditi, pa uz posao koji mu je zadan traži i dodatne zadaće jer mrzi dosadu i obožava stalno nove izazove.
  4. Besposličar - ako je ovaj prethodni lik u uredu mrav, onda je ovaj tip cvrčak kojem se nikada ne da raditi, a svaki zadatak obavlja maksimalno sporo.
  5. Sveznalica - on nije baš omiljeni lik u uredu jer uopće ne sluša što drugi govore, naime, on o svemu zna najviše i najbolje, te neće propustiti priliku da vam u svakom trenutku soli pamet.
  6. Majka - ona (ili on) brine o svemu i svima u uredu, vrlo je organizirana, nadzire sve i voli pomoći kolegama kada se nađu u nevolji.
  7. Klaun - to je ona osoba koja uvijek ima spremnu šalu za svaku priliku, što atmosferu u uredu čini boljom i manje stresnom, no problem je što ti likovi često pretjeruju pa mogu dekoncentrirati ili živcirati kolege.
  8. Šef iz sjene - oni imaju autoritet da drugima zadaju posao, nadziru što drugi rade i ispravljaju greške, a njihove poteze nitko ne propituje, osim pravog šefa.
  9. Samotnjak - to je lik koji mrzi sastanke i rad u grupama, a iako su vrlo pouzdani i sposobni, fali im društvenih vještina, pa će često napraviti više posla no što moraju samo kako ne bi morali komunicirati s kolegama.
  10. Pesimist - on je jednostavno nesposoban za optimizam i pozitivnost, vrlo je kritičan prema svemu i u svakoj novoj ideji vidi samo probleme, a posebno je teško i frustrirajuće ako je takva osoba na poziciji šefa.

>>>10 savjeta kako se suočiti s teškim šefom

24. travanj 2024 05:49