Aktualno
StoryEditor

[1000 NAJVEĆIH] Jiří Dvorjančanský: A1 s 5G predvodi 4. industrijsku revoluciju

18. Lipanj 2019.

U anketi Liderovog posebnog izdanja 1000 najvećih sudjelovali su predsjednici uprava nekih od najvećih hrvatskih kompanija koji su odgovorili na pitanja: kakvi su ključni poslovni planovi i ciljevi za ovu godinu, kako vide razvoj tvrtke u 2020., jesu li optimisti i pripremaju li sigurnosne mehanizme u slučaju nove recesije, te gdje vidite tvrtku u 4. industrijskoj revoluciji i kako provode digitalnu transformaciju.

Usmjerenost na stvaranje proizvoda, sadržaja i usluge za korisnike je ono na čemu se temelji poslovanje kompanije A1, ističe predsjednik Uprave Jiří Dvorjančanský.

Nakon dinamične i uspješne prošle godine u kojoj je A1, između ostalog, prolazio kroz digitalnu transformaciju i proveo opsežan projekt promjene brenda u A1 Hrvatska, ove godine nastavljeno je kontinuiranim rastom i razvojem te je proširen portfelj usluga i sadržaja koje ta kompanija nudi.

- Lansirali smo aplikacije poput A1 Internet zaštita i A1 Lappsus, prošili smo i TV ponudu s vrhunskim sadržajem koji nudi program BBC First te smo unaprijedili Moj A1, baznu aplikaciju za sve naše korisnike – kazao je Dvorjančanský te istaknuo da je primarni fokus i krajnji cilj svih aktivnosti te kompanije zadovoljstvo korisnika u čemu su već godinama lideri na hrvatskom tržištu.

- Posebno smo fokusirani na snažna ulaganja u mrežnu infrastrukturu, sadržaj te esport. Intenzivnije uvodimo robote koji ubrzavaju interne procese uz sve veći broj agilnih timova te radimo na pojednostavljivanju naše ponude usluga. Do kraja godine u fokusu nam je daljnja digitalizacija i ulaganje u mrežnu tehnologiju pete generacije. Kako bi bili spremni za buduće izazove nastavljamo i s kontinuiranim ulaganjem u edukaciju zaposlenika ulaganjem u edukaciju iz područja novih digitalnih vještina, uključujući agilan način rada, AI, suradnju sa start-up zajednicom, kako bi bili spremni za novo digitalno doba – kaže Dvorjančanský.

Pritom ističe da iako BDP raste, na telekomunikacijskom tržištu nema velikog rasta, s obzirom da je prisutan stalan pritisak na cijene uz istovremeni porast troškova, što telekome navodi da stalno rade na tome da ulažu u povećanje učinkovitosti.

- Pažljivo pratimo kretanja ne samo na domaćem tržištu već i u okruženju, posebice na izvoznim tržištima koja su za Hrvatsku najvažnija i kontinuirano radimo na tome da u svim okolnostima osiguramo uspješno poslovanje. A1 vidimo kao jednog od predvodnika nove industrijske revolucije u Hrvatskoj. Svojim poslovanjem i ulaganjima stvaramo uvjete da čitavo hrvatsko gospodarstvo može iskoristiti sve prilike koje ona nudi. Naime, upravo je mreža pete generacije koju razvijamo ključni faktor koji će širom otvoriti vrata četvrtoj industrijskoj revoluciji. U A1 predvodimo implementaciju 5G funkcionalnosti na živoj 4G mreži, a upravo će 5G doći kao rezultat niza nadogradnji koje provodimo. U sljedećih nekoliko godina A1 Hrvatska investirat će više od 500 milijuna eura u tom smjeru te time želimo biti partner u digitalnoj transformaciji hrvatskog tržišta, gospodarstva, ali i društva u cijelosti. Gradimo jedan od najmodernijih data centara i razvijamo ICT rješenja te želimo biti partner u digitalnoj transformaciji hrvatskog gospodarstva i društva u cijelosti (security, cloud, NB IoT (Narrowband Internet of Things) – ističe Dvorjančanský te naglašava da je kompanija rebrendirana i snažnija kao A1 brand.

- Namjeravamo postati vodič kroz složeno digitalno doba za sve naše korisnike, a uvođenje brenda A1 na sva tržišta A1 Telekom Austria Grupe ne samo da će osnažiti njezinu poziciju na europskom telekomunikacijskom tržištu, nego će i omogućiti svim A1 korisnicima na svim A1 tržištima dosljedno i jedinstveno iskustvo brenda – kaže Dvorjančanský.

Sutra: Mirko Mrakužić, direktor Uprave dm

24. travanj 2024 01:22