Korona i biznis
16. srpanj 2018.

200 posto više posjeta sajtu Hrvatske turističke zajednice za vrijeme finala

Tijekom nedjelje i finala Svjetskog nogometnog prvenstva u kojem su igrali reprezentacije Hrvatske i Francuske posjeta web stranici Hrvatske turističke zajednica porasla je za više od 200 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Najviše posjeta internetske stranice bilježile su od 16 sati pa sve do sat vremena nakon utakmice, a najviše posjeta zabilježeno je iz Indije, Italije, SAD-a, Njemačke, Hrvatske, Rusije i Francuske, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, piše Novi list.
Ovim je povodom kreirana i posebna inačica slogana hrvatskog turizma „Croatia Full of excellent players“.

 

Skraćena verzija promotivnog videa Ambasadori hrvatskog turizma, u kojoj se pojavljuju hrvatski nogometni reprezentativci Modrić, Rakitić, Mandžukić, Lovren i Kovačić, bila je okosnica promotivnih aktivnosti na društvenim mrežama i novim medijima. Tako je povodom finalne utakmice odlično prihvaćena promotivna kampanja na YouTube kanalu te na društvenim mrežama Facebook i Instagram. Fokus je bio na području oko stadiona Luznhiki, a nakon utakmice na cijelom području Moskve, a kampanja je dodatno proširena na emitivna tržišta kao što su Njemačka, Austrija, Italija, Nizozemska, Švedska, Španjolska i Švicarska.

>>>HTZ-ov spot Ambasadori hrvatskog turizma osvojio Travel Video Awards

U sklopu ove kampanje ostvareni su impresivni rezultati: gotovo 4 milijuna impresija, skraćeni video ostvario je doseg od 2.5 milijuna ljudi, a više od milijun ljudi je promotivnu objavu HTZ-a komentiralo, podijelilo ili lajkalo, piše riječki dnevnik.