Aktualno
StoryEditor

21 najbolji besplatni SEO alat (2. dio)

17. Srpanj 2016.
Piše:
Marko Pačar

Bilo da je riječ o profesionalcima ili samo entuzijastima, SEO je postao nužnost za svakoga tko se odlučio baviti online poslovanjem i želi izgraditi snažnu prisutnost u online svijetu. Ako imate ikakvog iskustva sa SEO-om, znate koliko alati mogu biti skupi. Ovo je naša lista 21 najbolja besplatna SEO alata koji će vam pomoći uštedjeti vrijeme i poboljšati pozicioniranje na pretraživačima. Jučer ste mogli čitati o prvih deset alata, a sada donosimo o preostalih jedanaeset na našoj listi 21 najboljeg SEO alata.

  1. Copyscape

Copyscape je alat koji vam pomaže pri pronalasku dupliciranog sadržaja. Jednostavim copy – pasteom možete provjeriti postoji li dupliciran sadržaj u vezi poveznice koja vas zanima.

  1. Google Search Console

Još jedan fantastičan Googleov alat, Google Search Console, na žalost, alat je koji nije dobio popularnost kao neki drugi Googleovi alati. Google Search Console omogućava vam analizu web stranica kako biste razumjeli što se točno s njima događa. Riječ je o savršenoj nadopuni moćnog Google Analyticsa. GCS vam omogućava „komunikaciju“ s Googleom kako biste vidjeli status vaše stranice u Googleovim očima, sitemape, indeksiranje, ključne riječi i brojne druge mogućnosti. Nezaobilazan alat za poboljšanje web stranica.

  1. Keywordtool

Još jedan alat za generiranje ključnih riječi. Keywordtool je osobito dobar kada vam trebaju ideje za kompleksnije konstrukcije i duže, long tail, ključne riječi.

  1. Majestic

Premda besplatna verzija nije toliko kvalitetna, a i sam alat bilježi drastičan pad kvalitete, Majestic SEO je i dalje jako dobar alat za analiziranje poveznica (backlinkova) i praćenje rezultata u određenom vremenskom periodu.

  1. LinkMiner

Zgodan alat za traženje nevažećih poveznica. LinkMiner je iznimno koristan prilikom pronalaska nevažećih poveznica, bilo da su one vaše pa ih želite mijenjati, bilo da tražite priliku za jačanje svog rankinga. Pokazuje koliko ulaznih i izlaznih poveznica pojedina stranica ima što je od iznimne vrijednosti za sve SEO aktivnosti.

  1. Google PageSpeed Insights

Brzina vaše web stranice ima izraženu ulogu u tome kako ćete biti rangirani na web pretraživačima. Brza web stranica je od ključne važnosti, pogotovo ako želite održati pretraživače stretnima. Googleov službeni alat je najbolji alat za provjeriti kako stojite u tom pogledu.

  1. Woorank‘s SEO & Website Analysis

Sličan drugim alatima koji su već spomenuti, Woorankov alat je kvalitetna ekstenzija za preglednike koja vam nudi duboke i kvalitetne SEO izvještaje. Kad je riječ o kvalitetnim besplatnim SEO alatima, ovo je jedna od najboljih ekstenzija koja će vam dati i više nego dovoljno relevantnih podataka.

  1. Panguin Tool

Odličan alat koji analzira web stranice i provjerava postojanje potencijalnih problema koji se mogu negativno odraziti na SEO, pogotovo problema u kontekstu Googleovih Panda i Penguin nadogradnji.

  1. Bing Webmaster Tools

Istina, Google je kralj, ali Bing je i dalje pretraživač kojeg koriste milijuni, a koji, upravo zbog silnog fokusa na Google, nije dovoljno iskorišten. Ako u Bingu vidite priliku za vaše online poslovanje, Bing Webmaster Tools je najbolji SEO alat kojeg možete koristiti.

  1. MOZ‘s Google Algorithm Change History

U redu, ovdje sam malo varao jer ovdje nije riječ o alatu u klasičnom smislu, no, svejedno, MOZ ima fantastičnu bazu podataka i objašnjenja svih nadogradnji Googleovog algoritma kroz povijest.

  1. Analytics Referrer / Ghost Spam Blocker

Iznimno koristan, ovaj alat, jednom kada ga povežete s vašim Google Analytics računom, pomaže vam u filtriranju 644 spam domena iz vašeg računa.

http://fenix.agency/blog/

24. travanj 2024 18:17