Aktualno
StoryEditor

3. Znanstveni forum: Pametnim specijalizacijama do pametnog ekonomskog rasta

09. Listopad 2017.

Na Ekonomskom fakulteu u Osijeku 10.10.2017. održat će se 3. Znanstveni forum - Pametnim specijalizacijama do pametnog ekonomskog rasta.

Cilj znanstvenog foruma je okupljati stručnjake iz poslovnog, javnog i znanstvenog života, kako bi se ukazalo na ključne gospodarske probleme Republike Hrvatske u europskom i globalnom okruženju, te prezentirale smjernice vezane uz poticanje konkurentsnosti, ubrzanja ekonomskog rasta i ostvarenja društva blagostanja.

U uvodnom predavanju Sanja Madžarević Šujster, glavna ekonomistica Svjetske banke za Hrvatsku, Crnu Goru i Sloveniju, predstaviti će ekonomsku poziciju Republiku Hrvatsku i globalne izazove s kojima se susreće.

>>>Istraživanje predviđa da će Šveđani postati bezgotovinsko društvo do ožujka 2023.

Na panel raspravi Martina Dalić potpredsjednica Vlade i ministrica za gospodarstvo, poduzetništvo i obrt, zajedno će s ostalim ekonomskim i gospodarskim stručnjacima raspraviti pametnim mjerama do bolje ekonomske pozicije republike Hrvatske u globalnom okruženju.

Temu ‘Pametnim specijalizacijama do bolje ekonomske pozicije RH u globalnom okruženju‘ predstavit će Zvonimir Savić, direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize u Hrvatskoj gospodarskoj komori. U Drugoj panel raspravi na temu ‘Pametnim specijalizacijama do bolje ekonomske pozicije Republike Hrvatske‘ sudjelovati će predsjednici i članovi Uprave jednih od najvećih hrvatskih tvrtki kao što su Kraš, Rimac automobili, Nexe grupa i ostali.

18. travanj 2024 19:09