Aktualno
StoryEditor

‘30 Godina zmaja‘: Psihomodo pop priprema veliki obljetnički koncert

24. Studeni 2017.

Hrvatske rock ikone Psihomodo pop, bend koji je glazbom, stilom i načinom sviranja ostavio upečatljiv trag na rock sceni ne samo Hrvatske nego i regije, iduće godine slavi 35 godina postojanja i 30 godina od objave debitantskog albuma ‘Godina zmaja‘, a važne godišnjice obilježit će na velikom obljetničkom koncertu ‘30 Godina zmaja‘ 2. lipnja 2018. na zagrebačkoj Šalati.

Glazbena skupina nastala 1983. nakon što se, raspadom punk rock grupe Klinska Pomora frontmen Davor Gobac pridružio underground grupi Neron, koja tada mijenja ime u Psihomodo Pop, svojom beskompromisnom svirkom, žestokim zvukom i scenskim nastupom osvojila je prostore bivše države munjevitom brzinom.

>>>David Bryne dolazi na INmusic festival

- Hrvatski Stonesi, usporedba je koja ih prati od samih početaka, a njihov stvaralački rad svih ovih godina to i potvrđuje. Psihomodo, kao malo koji drugi bend, svakim novim singlom i albumom publici i kritičarima servira odličan materijal kojim razveseljava dugogodišnje fanove, a isto tako privlači mlađe generacije, nastavljajući osvajati svojim žestokim rock‘n‘rollom, stoji u najavi.

Nakon toliko godina, bend ne miruje, već kao da je ubacio ‘u šestu brzinu‘, a iduće godine, to će pokazati kroz veliki obljetnički koncert kojim će zajedno sa svojom publikom na zagrebačkoj šalati proslaviti 35 godina postojanja i 30 godina od objave prvijenca, albuma ‘Godina zmaja‘.

>>>Rundek i Apocalypso Now zbog velikog interesa sele se u Veliku dvoranu Doma sportova

Bend je nedavno izdao ‘Live Unpljugd 2 Gavella‘ koji na na dva CD-a i DVD-u donosi snimke nastale na trodnevnom ‘unpljugd‘ spektaklu održanom u zagrebačkom Gradskom dramskom kazalištu Gavelli prije dvije godine, a riječ je o akustičnom izdanju najvećih hitova Psihomoda.

- ‘Ja volim samo sebe‘, ‘Frida‘, ‘Kad sam imao 16‘, ‘Donna‘, ‘Ramona‘ i ‘Sve će biti u redu‘ samo su neke od pjesma koje će 2. lipnja 2018. odjekivati Šalatom, a odličan provod pod vedrim nebom Zagreba je zagarantiran, poručuju iz Dallas Recordsa.

23. travanj 2024 04:05