Aktualno
StoryEditor

33 srednjoškolca u lovu na titulu najboljeg Mladog poduzetnika

18. Travanj 2017.

Trideset tri učenika iz deset srednjih škola iz raznih dijelova Hrvatske u Splitu će idućeg tjedna odmjeriti svoje poduzetničke vještine u sklopu Državnog natjecanja u disciplini Mladi poduzetnik. U razdoblju od 26. do 28. travnja u splitskom hotelu Dujam uz natjecanje će se održati i Smotra/sajam vježbeničkih tvrtki. Događaj organiziraju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Ekonomsko-birotehnička škola Split.

>>> Inicijativa za mlade: Osigurano više od 500 mjesta za studentsku praksu

Svečanom otvorenju natjecanja u srijedu prisustvovat će i prof. Nina Kuljiš Palac, viša stručna savjetnica za ekonomiju, trgovinu i poslovnu administraciju iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, koja je i članica Državnog povjerenstva natjecanja. U četvrtak, dok će učenici biti zaokupljeni natjecanjem, za njihove mentore organizirana su dva predavanja profesora sa splitskog Ekonomskog fakulteta  - Izazovi računovodstvene profesije prof. dr. sc. Branke Ramljak te Izazovi revizijske profesije mr. oec. Marka Čulara.

Iako će pobjednici Državnog natjecanja Mladi poduzetnik biti poznati već u četvrtak, službeno svečano proglašenje odvit će se u petak kada će se dodijeliti medalje te priznanja za najbolji vizualni identitet štanda, najbolju prezentaciju vježbeničke tvrtke i najbolji nastup na Državnoj smotri/sajmu.

>>> Sibila Roth: Svaki maturant naše škole već ima posao

Na natjecanju će sudjelovati mentori i učenici Ekonomske škole Sisak, Ekonomsko-turističke škole Karlovac, Srednje škole Marka Marulića iz Slatine, Ekonomske škole Požega, Srednje škole Isidora Kršnjavoga iz Našica, Ekonomske i upravne škole Osijek, Ekonomske škole Vukovar, Ekonomsko-birotehničke škole Split, Srednje škole Mate Balote iz Pore i Ekonomske i trgovačke škole Dubrovnik.

19. travanj 2024 10:44