Aktualno
StoryEditor

‘407 za 047‘: Karlovačka županija predstavila projekt za svoje općine i gradove

25. Siječanj 2018.

Karlovački župan Damir Jelić predstavio je u četvrtak na konferenciji za novinare 407 projekata za 22 jedinice lokalne samouprave pod zajedničkim nazivom ‘407 za 047‘, koji će se pokušati ostvariti zajedno s državom, i to uglavnom za energetsku obnovu škola, bolnica, domova zdravlja, obnovu i gradnju kapaciteta za razvoj turizma te za prometnu infrastrukturu.

Ocjenjujući da Karlovačka županija od "servisa transfera novca postaje servis svih servisa", župan je rekao kako vjeruje da će se polovica tih projekata ostvariti u ovom mandatu, jedna četvrtina će doći do faze da imaju gotovu dokumentaciju, a jedna četvrtina će ostati nerealizirana, možda za neki sljedeći mandat.

>>>Karlovačka županija prodaje udjele u ‘mrtvom kapitalu’

Primjerice, usporedno s turističkom strategijom radi se na umrežavanju dvoraca i starih gradova Dubovca u Karlovcu, Slovina u Slunju i Staroga grada u Ogulinu te starih gradova Ozlja, Ribnika, Bosiljeva, Modruša i Cetingrada.

Priprema dokumentacije za njihovu obnovu i privlačenje novca iz raznih fondova, rekao je Jelić, potrajat će, ali će jednoga dana, uz Aquatiku i Ivaninu kuću bajki, prirodne atrakcije Rastoka, Plitvičkih jezera i Baraćeve špilje, biciklističke staze i drugo, moći zadržati turiste pet i više dana, a ne kao dosad dan ili dva.

Predstavljeni su mnogi projekti čija je vrijednost iznad milijun kuna i oni su, kako je rečeno, pravedno podijeljeni po županiji, a po svojoj posebnosti ističu se projekti u Karlovcu, Dom Nikole Tesle, Centar izvrsnosti uz Veleučilište i depadansa Doma umirovljenika samo za oboljele od Alzheimerove bolesti. U sklopu Zavoda za hitnu medicinu gradit će se referentni učilišni centar za sve službe hitne pomoći u Hrvatskoj.

16. travanj 2024 03:18