Aktualno
StoryEditor

Academy of Management radionica za mlade znanstvenike

10. Svibanj 2018.

Na dubrovačkom Ekonomskom fakultetu, u sklopu OFEL znanstvene konferencije, prošlog vikenda, 13. i 14.4. 2018. održana je dvodnevna Organization and Management Theory Division, Academy of Management radionica za mlade znanstvenike iz područja poslovne ekonomije. Academy of Management je najveća svjetska profesionalna asocijacija znanstvenika iz područja organizacije i menadžmenta, dok OMT (Organization and Management Theory) predstavlja njenu diviziju za organizacijsku i menadžersku teoriju. Sama organizacija je najpoznatija po tome što izdaje znanstvene časopise s najvišim faktorom utjecaja (prosječan broj citiranosti po članku) u području organizacije i menadžmenta.

Nažalost, ekonomski fakulteti i poslovne škole iz srednje i istočne Europe se ne mogu pronaći u međunarodnom rankingu poslovnih škola (npr. Financial Times Business School Ranking). Jedan od glavnih razloga je činjenica da znanstvenici iz ove regije vrlo rijetko objavljuju u ranije navedenim časopisima ili bilo kojem od «top 50» znanstvenih časopisa prema Financial Timesu (Financial Times top 50 journals used in business school research ranking).

S ciljem povećanja broja publikacija u navedenim časopisima, docentica Tanja Slišković i asistent Mislav Radić uz mentorstvo i koordinaciju profesora Darka Tipurića s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, već nekoliko godina organiziraju Academy of Management istraživačku radionicu, na kojoj su ove godine sudjelovali asistenti i docenti iz Hrvatske, ali i cijele Europe. Ideja je bila dovesti vodeće stručnjake i urednike časopisa, kako bi pomogli doktorskim kandidatima i docentima u unapređenju njihovih radova, povezali sa studentima s drugih europskih sveučilišta te im pomogli u procesu objavljivanja radova u znanstvenim časopisima.

Ove godine, radionica je organizirana pod pokroviteljstvom Luke Ploče i Končar-a, a voditelji radionice bili su profesor Davide Ravasi (Cass Business School, City, University of London), profesor Kamal Munir (University of Cambridge, Judge Business School) i profesorica Ileana Stigliani (Imperial College London). Radionica je privukla mlade znanstvenike iz cijele Europe koji su osim predavanja profesora, imali priliku dobili osvrt na njihove radove, ali i stvoriti potencijalne znanstvene suradnje.

03. svibanj 2024 22:59