Aktualno
StoryEditor

AD Plastik: Novi dijelovi za Peugeot, Citroen, Opel, Jeep i Fiat vrijedni 46,8 milijuna eura

16. Travanj 2019.

AD Plastik Grupa dogovorila je nove poslove za europsko tržište ukupne vrijednosti 46,8 milijuna eura, priopćeno je danas iz kompanije. Tako će se u tvornicama grupacije raditi različite komponente za više modela vozila PSA i FCA Grupe. Proizvodnja većine ugovorenih poslova trebala bi započeti već sljedeće godine, a projekti će trajati od četiri do deset godina.

AD Plastik Grupa proizvodit će u svojim tvornicama rukohvate za više modela vozila PSA Grupe i to Peugeot 208, Peugeot 2008, Citroen DS3 Crossback i Opel Corsu, a vrijednost ovog projekta je 20 milijuna eura. Rukohvati su jedan od proizvoda koje PSA Grupa želi standardizirati za više modela vozila, što je dodatna prilika za unaprjeđenje suradnje s ovim proizvođačem.

Rukohvati AD Plastika krasit će i novi Jeep Compass, vozilo iz obitelji FCA Grupe, a vrijednost ovog posla je 6,8 milijuna eura. Povećanje postojećih količina i novi poslovi koji su dogovoreni, popunit će i kapacitete tvornice u Mladenovcu, gdje će se prvi puta proizvoditi rukohvati za vozila PSA Grupe.

AD Plastik Grupa po prvi puta proizvodi bojene komponente za PSA Gupu, što potvrđuje značajan razvoj i unaprjeđenje suradnje s ovim kupcem. Dogovorena je proizvodnja bočnih letvica vrijedna tri milijuna eura za jedan od najprodavanijih modela ovog proizvođača Citroen C3.

Unutarnje obloge motora za vozilo Opel Adam Crossback također će se raditi u tvornicama AD Plastik Grupe, a ovaj je posao vrijedan 1,4 milijuna eura. Opel je novi član PSA grupacije i ovo je prvi posao dogovoren s ovim kupcem od njihovog pripajanja. Već sljedeće godine započet će proizvodnja nosača zvučnika za vozila Citroen Picasso i C-Elysee vrijedna 1,7 milijuna eura.

U AD Plastiku s nestrpljenjem očekuju predstavljanje nove generacije električnog Fiata 500e koje je najavljeno za Geneva International Motor Show sljedeće godine. Za ovo će vozilo veliki broj komponenti interijera i uvodnici zraka biti proizvedene unutar AD Plastik Grupe. Za razliku od svog prethodnika, ovaj će se model proizvoditi u Europi i trebao bi stići na znatno veći broj svjetskih tržišta. Vrijednost ovog projekta je 13,9 milijuna eura, a ovo je još jedno vozilo na električni pogon u portfelju AD Plastik Grupe. Ovime se potvrđuje siguran smjer daljnjeg rasta i razvoja u kategoriji sve zastupljenijih električnih vozila, stoji u priopćenju iz AD Plastika.

18. travanj 2024 15:35