10. ožujak 2018.

AD Plastik: Poslovni prihod porastao za 16 posto, neto dobit za čak 37 posto

Privremeni nerevidirani rezultati poslovanja  grupe AD Plastik pokazuju da je poslovna 2017. za solinsku tvrtku bila vrlo uspješna i da su ostvareni odlični rezultati prema svim financijskim pokazateljima. Poslovni prihod grupe lani je bio 1,09 milijardi kuna, što je rast od 16 posto u odnosu na godinu prije. Ostvarena neto dobit istodobno je povećana za 37 posto i iznosila je više od 68 milijuna kuna.

Glavninu od 1,09 milijardi kuna prihoda AD Plastik lani je ostvario na tržištima EU i Srbije. Zbog već ugovorenih novih poslova tvrtka će u ovoj godini morati povećati proizvodne kapacitete

>>>‘Sigurnost i optimizam’: Dvoznamenkasti rast prihoda i dobiti za AD Plastik

- Porast prihoda pokazuje da su ostvarene investicije, programi i tehnologije u protekloj godini bili dobar strateški izbor, što potvrđuje ispravnost planova koje smo zacrtali. Osim vrlo dobrih financijskih rezultata u protekloj godini, dobili smo visoke ocjene za kvalitetu svojih tvornica, što je uz točne i pravodobne isporuke preduvjet uspjeha u dobavljačkom lancu automobilske industrije. Sveukupni rast grupe AD Plastik na europskom i ruskom tržištu automobila naši su prioriteti koje ćemo ostvariti planiranim porastom proizvodnje i prodaje na svim lokacijama - komentirao je Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastika.

>>>AD Plastik očekuje 87,1 milijun eura prihoda od novih poslova s Renaultom, projekta Edison

Glavninu poslovnih prihoda, oko 800 milijuna kuna, AD Plastik lani je ostvario na tržištima Europske unije i Srbije. Prošle godine ugovorena je znatna količina novih poslova za ta tržišta čija je serijska proizvodnja planirana tijekom 2018. i 2019. godine. Tako će se u cijelosti popuniti kapaciteti tvornica u Hrvatskoj i Srbiji, što će zahtijevati dodatna ulaganja u povećanje kapaciteta.

>>>Marinko Došen: Planiramo niz aktivnosti u robotizaciji i tehnološkom unapređenju procesa

Ukupna vrijednost novih dogovorenih poslova u 2017. godini za europska tržišta premašuje 134 milijuna eura. Prihodi grupe na ruskom tržištu lani su porasli za gotovo 23 posto.