Aktualno
StoryEditor

AD Plastik: Poslovni prihod porastao za 16 posto, neto dobit za čak 37 posto

10. Ožujak 2018.

Privremeni nerevidirani rezultati poslovanja  grupe AD Plastik pokazuju da je poslovna 2017. za solinsku tvrtku bila vrlo uspješna i da su ostvareni odlični rezultati prema svim financijskim pokazateljima. Poslovni prihod grupe lani je bio 1,09 milijardi kuna, što je rast od 16 posto u odnosu na godinu prije. Ostvarena neto dobit istodobno je povećana za 37 posto i iznosila je više od 68 milijuna kuna.

Glavninu od 1,09 milijardi kuna prihoda AD Plastik lani je ostvario na tržištima EU i Srbije. Zbog već ugovorenih novih poslova tvrtka će u ovoj godini morati povećati proizvodne kapacitete

>>>‘Sigurnost i optimizam’: Dvoznamenkasti rast prihoda i dobiti za AD Plastik

- Porast prihoda pokazuje da su ostvarene investicije, programi i tehnologije u protekloj godini bili dobar strateški izbor, što potvrđuje ispravnost planova koje smo zacrtali. Osim vrlo dobrih financijskih rezultata u protekloj godini, dobili smo visoke ocjene za kvalitetu svojih tvornica, što je uz točne i pravodobne isporuke preduvjet uspjeha u dobavljačkom lancu automobilske industrije. Sveukupni rast grupe AD Plastik na europskom i ruskom tržištu automobila naši su prioriteti koje ćemo ostvariti planiranim porastom proizvodnje i prodaje na svim lokacijama - komentirao je Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastika.

>>>AD Plastik očekuje 87,1 milijun eura prihoda od novih poslova s Renaultom, projekta Edison

Glavninu poslovnih prihoda, oko 800 milijuna kuna, AD Plastik lani je ostvario na tržištima Europske unije i Srbije. Prošle godine ugovorena je znatna količina novih poslova za ta tržišta čija je serijska proizvodnja planirana tijekom 2018. i 2019. godine. Tako će se u cijelosti popuniti kapaciteti tvornica u Hrvatskoj i Srbiji, što će zahtijevati dodatna ulaganja u povećanje kapaciteta.

>>>Marinko Došen: Planiramo niz aktivnosti u robotizaciji i tehnološkom unapređenju procesa

Ukupna vrijednost novih dogovorenih poslova u 2017. godini za europska tržišta premašuje 134 milijuna eura. Prihodi grupe na ruskom tržištu lani su porasli za gotovo 23 posto.

26. travanj 2024 11:20