Korona i biznis
06. srpanj 2018.

AD Plastik potpisao nove ugovore vrijedne više od 35 milijuna eura

AD Plastik izvijestio je u petak o novim ugovorima za izradu automobilskih dijelova s nekoliko proizvođača na europskom i ruskom tržištu, koji bi solinskoj tvrtki i njezinim stranim podružnicama trebali donijeti ukupni prihod veći od 35 milijuna eura.

Očekivani prihodi od poslova ugovorenih na europskom tržištu iznose 17,9 milijuna eura, a od onih na tržištu Rusije 17,2 milijuna eura.

AD Plastik je, naime, dogovorio proizvodnju ublaživača udara za vozilo Buick za američko tržište koje proizvodi francuska PSA Grupa, a početak proizvodnje planiran je 2021. godine s predviđenim trajanjem od šest godina.

>>>AD Plastik Grupa je osvojila Green Frog Award posebno priznanje

S PSA Grupom dogovorena je i proizvodnja vodilica stakla za modele vozila Citroen Picasso, Peugeot 301 i Citroen C-Elysee. Početak proizvodnje predviđen je za 2020. godinu, a trajanje projekta je dvanaest godina.

S kupcem Hella dogovoren je pak novi posao proizvodnje kućišta svjetla. Početak proizvodnje planiran je za 2018. godinu s predviđenim trajanjem od tri godine, navodi se u objavi AD Plastika. Što se tiče tržišta Rusije, AD Plastik Kaluga dogovorila je nove poslove u tehnologijama brizganja i termoformiranja.

>>>AD Plastik ostvario najveće prihode u posljednjih deset godina

Za model vozila Capture ruskog Renaulta dogovorena je proizvodnja deflektora, nosača senzora i kamere, čiji je početak projekta planiran 2020. godine s predviđenim trajanjem od tri godine. Ujedno je dogovorena i proizvodnja obloga blatobrana za Renault Duster, čiji je početak proizvodnje planiran 2021. godine, a predviđeno trajanje projekta je tri godine.  Dogovoreno je i više poslova s Volkswagen Grupom, za koje je početak proizvodnje predviđen za iduću godinu.

Tako je predviđena proizvodnja obloga motora i obloga petih vrata za Volkswagen Polo i Rapid, s predviđenim trajanjem projekta od sedam godina, dok je pak za Tiguan postignut dogovor o proizvodnji zaštitnika blatobrana, a projekt bi trebao trajati šest godina.

>>>AD Plastik: Poslovni prihod porastao za 16 posto, neto dobit za čak 37 posto

AD Plastik Grupa je za vozila Volkswagen Polo i Škoda Rapid dogovorila i proizvodnju obloga blatobrana s predviđenim trajanjem projekta od sedam godina.