Aktualno
StoryEditor

AD Plastik uprihodio 323,33 milijuna kuna

27. Travanj 2018.

Financijski rezultati za prvo tromjesečje AD Plastik Grupe potvrđuju rast prihoda i najavljene prognoze. Poslovni prihodi Grupe porasli su za 20,3 posto i za prva tri mjeseca 2018. godine iznose 323,33 milijuna kuna. Ostvarena je neto dobit u iznosu od 31,84 milijuna kuna, što je povećanje od 35,92 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Ovako snažan rast prihoda rezultat je novougovorenih poslova, ali i porasta narudžbi postojećih kupaca te oporavka ruskog tržišta. Snažna fokusiranosti na unaprjeđenje procesa i troškovnu efikasnost rezultirali su značajnim rastom dobiti. EBITDA AD Plastik Grupe u promatranom razdoblju iznosi 52,16 milijuna kuna što je rast od 23,43 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

>>>AD Plastik ostvario najveće prihode u posljednjih deset godina

- Ostvareni rezultati potvrđuju uspješnu realizaciju planiranih poslova i najavljenog rasta poslovanja. Pokazuju kako uspješno ostvarujemo planiranu strategiju rasta i zadane ciljeve, ali i unaprjeđenje poslovne efikasnosti. U nekim ih segmentima čak i nadmašujemo, izjavio je Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe.

Nastavlja se trend poboljšanja financijske pozicije AD Plastik Grupe u prva tri mjeseca 2018. godine što se najbolje očituje kroz daljnje smanjenje neto financijskog duga koji je manji za 15,36 milijuna kuna u odnosu na posljednji dan 2017. godine.

>>>‘Sigurnost i optimizam’: Dvoznamenkasti rast prihoda i dobiti za AD Plastik

- Daljnji razvoj kompanije zasnivamo na dobrim temeljima što nam daje sigurnost i dodatnu motiviranost. Porast proizvodnje i prodaje na svim našim lokacijama, ciljevi su koje ostvarujemo i koje ćemo nastaviti ostvarivati u skladu sa svojom strategijom poslovanja. Nastavljamo s novim investicijama, rastom poslovanja i realizacijom planiranih rezultata, rekao je Došen.

20. travanj 2024 11:09