Aktualno
StoryEditor

Adriateh inovirao tehnološke kapacitete EU projektom vrijednim 5,9 milijuna kuna

04. Lipanj 2019.

„Razvoj konkurentnosti poslovanja tvrtke Adriateh d.o.o.“ naziv je projekta kojeg provodi tvrtka Adriateh d.o.o.. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ostvaren je u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. te Poziva „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP“.

Tvrtka Adriateh d.o.o. inovativna je tvrtka iz Svete Nedelje koja se od 1997. godine bavi proizvodnjom, prodajom, ugradnjom, servisiranjem i održavanjem strojeva i sredstava za pranje i čišćenje. Tvrtka osmišlja, razvija i proizvodi samoposlužne autopraonice, male strojeve i opremu koji objedinjuju originalna dizajnerska rješenja, napredne tehnologije pranja i tehnologije potpore (dijagnostika, servisiranje, održavanje, naplata), vodi servisni odjel te nudi kvalitetna kemijska sredstva za čišćenje i pranje. Pri proizvodnji poštuje visoke standarde u svim radnim procesima i pri korištenju materijala koje nabavlja od renomiranih dobavljača iz zemlje i inozemstva, te kontinuirano uvodi inovacije vezano za dizajniranje, kvalitetu i korištenje naprednih tehnologija, a u već standardnoj ponudi koristi zelene energije i nudi ekološki osviještena rješenja.

U svrhu daljnje modernizacije proizvodnog procesa tvrtka je realizirala predmetni projekt i unaprijedila tehnološke kapacitete. Projektom je nabavljen laserski stroj za rezanje čelika i educirano je 10 zaposlenika, čime se unaprijedila konkurentnost završnih proizvoda, odgovorilo na potrebe povećanog opsega proizvodnje i pridonijelo jačanju kapaciteta postojeće poslovne jedinice.

Cilj projekta je ostvaren – „poboljšanje poslovnog razvoja i tehnološke spremnosti u proizvodnom procesu tvrtke, te jačanje regionalne konkurentnosti kroz unapređenje aktivnosti koje stvaraju dodanu vrijednost i omogućuju učinkovito pozicioniranje u globalnim lancima vrijednosti“.

Projekt traje 12 mjeseci (od 7. lipnja 2018. do 7. lipnja 2019.), a njegova ukupna vrijednost iznosi 5.941.625,00 kuna, dok je iznos odobrene bespovratne potpore 1.702.650,00 kuna.

16. travanj 2024 06:33