Aktualno
StoryEditor

Agenti američke Tajne službe ostali bez naknade za prekovremeni rad zbog Trumpa

26. Kolovoz 2017.

Američka Tajna služba nakon rujna neće moći isplatiti naknadu za prekovremeni rad za 1100 zaposlenika nakon što je vlada ograničila transfer sredstava, izjavio je šef Agencije.

U izvješću je direktor Tajne službe Randolph ‘Tex‘ Alles iznio kako je manjak sredstava uzrokovan troškovima zaštite predsjednika Trumpa i njegove obitelji.

>>>Trump uhvaćen u tisuću laži

U nedavnom intervjuu Alles je objasnio kako su dužnosti Tajne službe određene zakonom, a on nema ovlasti da ih smanji, prenosi Reuters.

Tajna služba ima zadatak štititi 42 osobe, što uključuje 18 članova Trumpove obitelji, dok je za vrijeme mandata bivšeg predsjednika Obame broj štićenih osoba iznosio 31. Dodao je i da taj problem nije nastao za vrijeme sadašnjeg predsjedničkog mandata, već da traje gotovo cijelo desetljeće.

>>>Cleese: Trump je nadmašio najluđe komedije

Alles je zamolio zastupnike da podignu plaće i naknadu za prekovremeni rad agentima sa sadašnjih 160 000 na 187 000 dolara godišnje. No, čak i kad bi taj prijedlog bio odobren, za 130 agenata ne bi se mogle isplatiti naknade za stotine prekovremenih sati koje su već odradili.

U izvješću Bijele Kuće stoji da će Trumpova administracija u suradnji s Kongresom poraditi na rješenju tog problema.

19. travanj 2024 19:52