Aktualno
StoryEditor

Agro Startup pomaže u realizaciji poslovnih ideja mladih poljoprivrednika

17. Listopad 2016.

Na zagrebačkom Agronomskom fakultetu 25. listopada održat će se Agro Startup konferencija, prva takve vrste u Europi, koja bi trebala pomoći bržoj realizaciji dobrih ideja mladih poljoprivrednika, najavljeno je u ponedjeljak na Agronomskom fakultetu. U Hrvatskoj se nedovoljno pomažu mladi poljoprivrednici koji imaju dobre ideje, pogotovo oni bez zemlje, a ova bi konferencija to barem jednim dijelom trebala ispraviti, istaknuo je na konferenciji za novinare potpredsjednik Udruge Zemlja i ljudi Danijel Koletić.

Dekan Agronomskog fakulteta Zoran Grgić kazao je da su studenti  institucije koju vodi educirani iz područja poduzetničkih projekata u poljoprivredi i ruralnom prostoru.

- Studente učimo da imaju osjećaj za razvoj ruralnog prostora, seoske sredine. Učimo ih da je profit bitan ali da on, pogotovo kod startupova, ne smije biti u prvom planu, već da se prije svega mora razmišljati o razvojnim sposobnostima tvrtke, izjavio je Grgić.

Tijekom Agro Startup konferencije uvodna izlaganja održat će profesori sa zagrebačkog i osječkog Agronomskog fakulteta, a potom će uspješni poduzetnici iz tog sektora  govoriti o svojim projektima, odnosno o načinu kako su uspjeli, rečeno je danas.

- Ideja nam je da mladi poduzetnici svoje prve projekte pokreću uz pomoć naših fakultetskih laboratorija, našeg znanja i iskustva, naveo je Grgić.

Koletić je, pak, istaknuo i kako će se tijekom konferencije najaviti projektni zadatak na temu poslovne ideje vezane uz proces dovođenja voća i povrća od polja do stola. Naglasio  je kako postoji mogućnost opcije da AgroFructus Grupa investira u realizaciju najboljeg projekta ili više njih kroz ulaganje u zajedničku kompaniju ili kroz otkup projekta od projektnog tima. Za opciju otkupa projekta spremni su investirati do 100.000 kuna, a za opciju ulaganja u zajedničku kompaniju za realizaciju projekta do 1.000.000 kuna. Natječaj je namijenjen studentima Agronomskog fakulteta, a najbolji projekt nagradit će se iznosom od 7.500 kuna.

19. travanj 2024 16:57