Aktualno
StoryEditor

Agrokor poziva dobavljače na bilateralno uređenje odnosa s bankama, faktoring društvima

26. Svibanj 2017.

Na sastanku predstavnika koordinacija dobavljača Agrokora i predstavnika kreditnih institucija i faktoring društava koji su pristupili Promemoriji o mjenicama Agrokora održanom u petak, obostrano je potvrđena potreba pridržavanja obveza preuzetih tim dokumentom, doznaje se iz priopćenja te tvrtke.

>>> ‘Izigrani’ dobavljači predali nove zahtjeve, najavili tužbe i potencijalni prekid opskrbe

U priopćenju se pozivaju dobavljači, odnosno vjerovnici društva Agrokor i povezanih društava da do 31. svibnja bilateralno urede svoje odnose s kreditnim institucijama i faktoring društvima, kako bi se riješilo pitanje prijave tražbine i da namire potraživanja koja su ostala nepodmirena uslijed otvaranja postupka izvanredne uprave. Faktoring društva i banke kao vjerovnici s jedne strane te dobavljači s druge strane, koji su pristupili Promemoriji, nastavit će surađivati u rješavanju problema dobavljača u cilju ublažavanja negativnih posljedica ove situacije, zaključak je današnjeg sastanka.

Naglašava se kako je dogovor bilateralnog sporazuma svakog pojedinog dobavljača i vjerovnika u roku predviđenom Promemorijom pretpostavka za postizanje novih rješenja i mogućnosti za ovu situaciju. Pozitivan učinak takvih rješenja i mogućnosti mogao bi se protegnuti na stranke koje su dogovorile bilateralne sporazume.

>>> RBA: Produženje roka Promemorije nije potrebno, rješenje je izravan dogovor dobavljača i vjerovnika

Koncern poziva sve dionike postupka izvanredne uprave Agrokora da i dalje, kao vjerovnici društava koncerna Agrokor, u granicama svojih mogućnosti ulažu najveće napore kako bi navedena društva, dobavljači i kreditne institucije odnosno faktoring društva postigli zajedničko, prihvatljivo rješenje, koje će osigurati da obveze temeljem izdanih mjenica u konačnici podmire glavni mjenični dužnici, odnosno društva koncerna Agrokor.

16. travanj 2024 23:55