Aktualno Poslovna scena Svijet Ukratko

Air France–KLM preuzima 31 posto Virgin Atlantica

liniju
Lider
Autor Lider

Air France i KLM će za 220 milijuna funda preuzeti 31 posto Virgin Atlantica čime ovi avio-prijevoznici žele proširiti upravljačke, komercijalne i operativne uvjete na prekoatlantskim letovima.

Provedbom ove zajedničke suradnje Air France i KLM će za 220 milijuna funta preuzeti 31 posto Virgin Atlantica koji je u vlasništvu Virgin grupe poznatog poduzetnika Sir Richarda Bransona. Istovremeno će Virgin Group zadržati 20 posto vlasništva i predsjedavajuću poziciju u Virgin Atlanticu dok će Delta Air Lines zadržati svojih 49 posto udjela.

>>>Air France najavio ljetnu liniju Pariz – Dubrovnik

Air France-KLM, Delta i Virgin Atlantic će koordinirati sve aktivnosti kako bi dobili potrebna regulatorna odobrenja.

Cilj proširenja zajedničke suradnje  je biti najbolji izbor za putnike koji putuju preko Atlantskog oceana nudeći optimalnu mrežu ruta, najbolje redove letenja, konkurentne cijene i najbolje pogodnosti za česta putovanja, uključujući mogućnost zarade i otkupa milja preko svih prijevoznika. Premium putnici  će također imati posebne pogodnosti kod smještaja u objektima na ključnim zračnim lukama kako bi se poboljšala povezanost i pristup svim salonima zračnih luka svakog prijevoznika.

>>>KLM predstavlja posebne pogodnosti za putovanja s djecom

U povodu najvećeg svjetskog inovacijskih „sajma“, Consumer Electronics Show (CES), koji će se održavati od 8.-11. siječnja 2019. u Las Vegasu, Air France, KLM i Delta Air Lines će za tu priliku uspostaviti 17 non-stop letova s pariškog aerodroma Charles de Gaulle i amsterdamskog  Schiphol  prema aerodromu McCarran u Las Vegasu i to  5., 6., 7., 10., 11. i 12. siječnja.

Komentari