12. srpanj 2018.

Air France otvara ljetnu liniju Pariz - Dubrovnik

Air France od 19. srpnja otvara izravnu zrakoplovnu liniju Pariz-Dubrovnik-Pariz, koju će održavati do 1. rujna, priopćio je u četvrtak taj francuski avioprijevoznik.

>>>Air France–KLM preuzima 31 posto Virgin Atlantica

Air Franceovi zrakoplovi će u tom razdoblju između Pariza i Dubrovnika letjeti dva puta tjedno, zrakoplovima tipa Airbus A319.

Dubrovnik je zasigurno jedna od najatraktivnijih destinacija u Hrvatskoj što je Air France prepoznao te uspostavlja direktnu liniju, kaže se u priopćenju.

Uspostavom sezonskih letova Air Francea i za domaće turiste i putnike se otvara mogućnost putovanja zrakoplovima Air Francea prema Parizu, a zatim i prema drugim svjetskim odredištima, dodaje se.

Po podacima tvrtke Air France - KLM, taj avioprijevoznik iz zračne luke Schiphol u Amsterdamu i Charles de Gaulle u Parizu obavi 2200 letova dnevno, a s partnerima Delta Airlinesom i Alitalijom čini mrežu letova za Sjevernu Ameriku s 270 letova dnevno.

>>>Direktor tvrtke Air France-KLM daje ostavku zbog neuspjeha pregovora o plaćama

Air France - KLM je član Skyteam grupacije koju čini 20 aviokompanija nudeći pristup globalnoj mreži letova s više od 16.270 letova dnevno na 1057 destinacija u 179 zemalja.

Inače, tvrtka je nedavno otvorila novi luksuzni bar u pariškoj zračnoj luci Charles de Gaulle, o čemu piše Forbes.