Aktualno
StoryEditor

Airbus predstavio plan preustroja: Moramo prigrliti frenetičan tempo promjena u okruženju

03. Srpanj 2017.

Europski zrakoplovni div Airbus službeno je u ponedjeljak predstavio plan preustroja poslovanja koji cilja na fleksibilniju strukturu i brže reakcije na promjene u poslovnom okruženju.

U skladu s prošlogodišnjim najavama reorganizacija uključuje uvođenje sjedišta u Toulouseu i imenovanje Fabricea Bregiera poslovnim direktorom na razini grupe i predsjednikom odjela komercijalnih zrakoplova.

-Airbus će imati koristi od jednostavnije strukture koja omogućuje brže donošenje odluka, manje birokracije, intenzivniju suradnju i veću efikasnost, navodi se u priopćenju.

>>>Airbus Racer: Helikopter koji prkosi zakonima fizike i postiže brzinu od 400 km/h

Reuters je prošlog tjedna izvijestio da nakon preustroja Airbusov komercijalni tim, najpoznatiji po tome što je uspješno osporio vodeću poziciju američkog Boeinga u proizvodnji mlaznih zrakoplova, više neće odgovarati Bregieru već izravno izvršnom direktoru grupe Tomu Endersu.

Ta bi se promjena po nekim procjenama mogla pokazati osjetljivom jer ponovo otvara pitanje podjele ovlasti između Endersa i Bregiera koji je početnoj fazi bio nadležan za sve segmente proizvodnje zrakoplova.

>>>Airbusov raketni motor Prometej dobio podršku Europske svemirske agencije

Glasnogovornik Airbusa potvrdio je novu hijerarhijsku strukturu, tvrdeći da je posrijedi rutinska stvar za sve normalne kompanije.

U pismu zaposlenicima Enders navodi da će Bregier kao šef odjela komercijalnih zrakoplova voditi programe, podršku i usluge, projektiranje, proizvodnju, nabavu i kontrolu kvalitete.

-No, zbog velikih poslovnih izazova u dijelu našeg poslovanja koje generira najveće prihode i kako bismo blago uravnotežili internu podjelu tereta ja ću preuzeti prodaju i marketing, dodao je.

>>>Trade Air: Izraelskom avioprijevozniku iznajmljen Airbus 320 zajedno s posadom

Dodaje i da će na razini grupe Bregier nadzirati nastojanja Airbusa da digitalizacijom i globalnim lancem nabave iskoristi prednosti koje donosi obrada ogromnih količina podataka.

-Samo će kompanije s fleksibilnom i integriranom strukturom u cijelosti iskoristiti prednosti digitalizacije pri rješavanju postojećih poslovnih izazova i planiranju za budućnost, dodao je izvršni direktor grupe.

Poručio je radnicima da Airbus mora prigrliti frenetičan tempo promjena u okruženju i reći zbogom razdoblju u kojem je povratak ‘stabilnosti‘ bio realan cilj.

17. travanj 2024 19:58