Aktualno
StoryEditor

Akcija rukohvat: Policija na graničnu crtu kod Maljevca postavila gelendere

24. Listopad 2018.

Prateći razvoj situacije na terenu, na području graničnog prijelaza Maljevac hrvatska policija je oko 13 sati na graničnu crtu postavila protunavalnu ogradu, takozvane gelendere kao fizičku prepreku, rekla je Hini voditeljica MUP-ove službe za odnose s javnošću Marina Mandić.

Mandić je ranije izjavila da hrvatska policija nije imala potrebe za postupanjem nakon što su migranti u srijedu u Bosni i Hercegovini probili prvi kordon tamošnje policije i krenuli prema Hrvatskoj s obzirom da se s bosansko-hercegovačke strane granice nalazi još jedan kordon policije.

>>>Putujete li zrakoplovom, policija će znati sve o vama

Probijanjem prvog kordona osobe nisu došle u neposredni kontakt s pripadnicima hrvatske granične policije jer se između njih nalazi još jedan kordon policije, rekla je Mandić Hini.

Naglasila je da hrvatska policija, čije su snage sada pozicionirane na svojoj graničnoj crti, ni u jednom trenutku nije postupala. Mandić je demantirala informaciju iz dijela medija da je hrvatska policija u bilo kojem trenutku ušla na bosansko-hercegovački teritorij.

>>>MUP dobio 78 novih automobila vrijednih 29 milijuna kuna

Migranti koje se nalaze u Bosni i Hercegovini žele preko Hrvatske ići dalje u druge članice Europske unije. Zapovjednik policije Unsko-sanske županije u Bosni i Hercegovini Mujo Koričić potvrdio je u srijedu u Bihaću kako su stupile na snagu izvanredne mjere čiji je cilj spriječiti dalju eskalaciju migrantske krize u toj regiji uključujući priliv novih migranata.

19. travanj 2024 16:15