23. rujan 2018.

AKD plaćao odvjetnika 1300 kuna na sat

Državna revizija ovih je dana objavila rezultate češljanja ministarstava, gradova, općina i državnih tvrtki. Od osam ministarstava dva su dobila djelomično uvjetno mišljenje – Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i Ministarstvo turizma. Ministarstvo gospodarstva još je 1998. – kad ga je vodio Nenad Porges – ​dalo zajam Gradu Šibeniku, a da pritom nije odredilo rok za povrat sredstava, pa su se potraživanja do 2017. popela na gotovo 40 milijuna kuna.

>>>Čista petica: MORH dobio bezuvjetno mišljenje državne revizije

Prema T-portalu, još je zanimljiviji slučaj Agencije za komercijalnu djelatnost. AKD je godinama plaćao po nekoliko odvjetničkih tvrtki iako je imao zaposlene pravnike kojima je u opisu posla bilo isto ono za što je Agencija plaćala vanjske odvjetničke kuće. A tarifa? Jedan sat vanjskog odvjetnika plaćao je 1300 kuna plus pet posto od iznosa dobivenih sporova.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]