Aktualno
StoryEditor

Áldott osmoj Growww generaciji: INA je vodeća tvrtka u Hrvatskoj po zapošljavanju mladih

01. Rujan 2017.

Potpisivanjem ugovora o radu, danas je jednogodišnji pripravnički staž u INA Grupi započelo 55 pripravnika, odabranih i zaposlenih u sklopu programa Growww. Na ovogodišnji Inin natječaj za zapošljavanje pripravnika pristiglo je više od 2900 prijava za čak 12 poslovnih područja - od naftnog rudarstva i geologije, kemijskog inženjerstva, strojarstva, elektrotehnike i ekonomije pa do društvenih znanosti. INA je u sklopu programa Growww do sada zaposlila gotovo 600 pripravnika te tako nastavlja biti vodeći poslodavac u Hrvatskoj prema kriteriju zapošljavanja mladih visokoobrazovanih kadrova, stoji u priopćenju.

>>>Povećana kvota za zapošljavanje stranaca u graditeljstvu

Tijekom tradicionalnog Dana orijentacije što ga INA za nove pripravnike organizira početkom rujna, pripravnici su se danas, kroz cjelodnevni program upoznali s djelatnostima i aktivnostima kompanije te upoznali timove u kojima će započeti svoju karijeru.

Pripravnike je njihovog prvog radnog dana u kompaniji, pozdravio predsjednik Uprave Ine, g. Zoltán Áldott: „Izuzetno me veseli što u Ini već osmu godinu zaredom provodimo projekt Growww kojim privlačimo i zapošljavamo mlade talente različitih profila, baš poput vas. Do sada smo ih zaposlili gotovo 600 i s ponosom možemo reći da smo vodeća tvrtka u Hrvatskoj po zapošljavanju mladih. Posebno me raduje podatak o razini zadržavanja kadrova koji nam se pridružuju kroz ovaj projekt, a koja iznosi čak 80%, što jasno pokazuje kako se Growwwovci doista imaju priliku dokazati na svojim radnim mjestima te da postaju vrijedni članovi Ininog tima. Budući da ćete i vi uskoro početi davati svoj doprinos našoj kompaniji koja je jedan od najvećih pokretača gospodarstva u Hrvatskoj i svakako najveći hrvatski izvoznik, želim vam puno poslovnih izazova i uspjeha, brojne nove spoznaje i iskustva, a od vas očekujem entuzijazam, usmjerenost na rezultate i svježu energiju. Dobrodošli u uzbudljivi svijet naftne industrije“, zaključio je g. Áldott.

>>>Mrsić: Povećanje kvote za zapošljavanje stranaca ruši cijenu rada

Upravo kao i njihovi kolege iz prethodnih sedam Growww generacija, i ovogodišnji će pripravnici proći detaljnu poslovnu edukaciju te upoznati Inina postrojenja, dok će im u radu potporu pružati mentori koji će njihov rad i učinkovitost kontinuirati nadgledati i ocjenjivati, priopćili su.

19. travanj 2024 18:38