Aktualno
StoryEditor

AlixPartners: Restrukturiranje Agrokora naplaćeno 255 milijuna kuna

02. Lipanj 2019.

Objavom aktualnih podataka o ostvarenim prihodima kompanija u 2018. prijavljenih Fini sada se vide egzaktni pokazatelji o tome koliko je konzultantska tvrtka AlixPartners, predvođena Alastairom Beveridgeom, uprihodila i zaradila na postupku restrukturiranja Agrokora. AlixPartnersov angažman trajao je od travnja 2017. i te je godine kompanija uprihodila 94,6 milijuna kuna te ostvarila 45,3 milijuna kuna dobiti.

Lani je taj prihod povećan za 70 posto, odnosno iznosio je 160,5 milijuna kuna, a dobit je porasla za 38 posto, na 63 milijuna kuna. Ukupno je, znači, AlixPartners na Agrokorovu restrukturiranju u dvadeset mjeseci uprihodio 255 milijuna kuna i ostvario dobit od 108 milijuna kuna. Prema podacima koji su prije objavljeni, AlixPartners je domaćim podizvođačima, kojih je u postupku bilo pet – Altera savjetovanje, Texo Management, Caper, Colić, Laco i partneri te Intercapital – platio više od pedeset milijuna kuna.

Alixpartners je prema Agrokorovu odabiru bio glavni savjetnik među savjetnicima u Grupi A, onima koji su angažirani za pripremu prijedloga nagodbe, izradu plana održivosti, upravljanje novčanim tokovima te pravnu, komunikacijsku i forenzičku potporu.

Ukupni trošak dvjestotinjak savjetnika koji su radili za Agrokor, danas Fortenova grupu, iznosio je 85,3 milijuna eura.

25. travanj 2024 22:43