Aktualno
StoryEditor

Alka Vuica: Pikzibneri tvrde da smo odrasli u totalitarizmu, a sloboda je bila imperativ

19. Rujan 2017.

Iako je već dugi niz godina prisutna na hrvatskoj glazbenoj sceni, Alka Vuica nerijetko iznenadi svojom otvorenošću, što je bio slučaj i u recentnom intervjuu za Večernji.

Po pitanju neugode, nakon što je priznala da je bila u vezi s pripadnicama istog spola odgovara da su u vrijeme njezina odrastanja stvari bile mnogo liberalnije nego danas, pa je tako izostala i osuda javnosti.

>>>Lady Gaga bolnim priopćenjem najavila odgodu turneje

- U doba moga odrastanja, biti na Balkanu nije bilo tako loše. Eksperimentirali smo s glazbom, sa stavovima, sa seksualnošću. Iako danas neki pikzibneri tvrde da smo živjeli u mraku totalitarizma, ja vam tvrdim da smo odrastali slobodno i istraživali svoje vrijednosti i svoje svjetonazore. Ako ste se ljubili sa ženom, niste neizbježno bili označeni kao lezbijka, niti ste bili gay ako nosite šljokičasti sako. Sloboda je bila imperativ, baš kao i obrazovanje! Nije bilo interneta, ali glazba je tada bila puno modernija i u svemu smo pratili više trendove zapada nego danas kad smo u svemu bliži istoku nego zapadu!, objasnila je Vuica.

26. travanj 2024 09:10