Aktualno
StoryEditor

Američka prva dama uživala u Hamburgu

08. Srpanj 2017.

Unatoč velikim prosvjedima zbog kojih je u hamburškom hotelu ostala dulje nego što je planirano, prva dama Amerike Melania Trump u subotu je tweetala da joj je u Hamburgu jako lijepo.

"Suprug i ja uživali smo u lijepoj večer s brojnim velikim svjetskim liderima", napisala je dan nakon koncerta održanog u hamburškoj Elbphilharmonie.

U jednom je trenutku u petak bilo upitno hoće li prva dama uspjeti stići na koncert, s obzirom na to da je morala odustati od dijela programa predviđenog za supruge čelnika zbog demonstracija koje su je spriječile da izađe iz hotela u kojemu je odsjela.

Kad je napokon izašla iz hotela, koncert je bio odgođen zbog njezina supruga, američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji se u razgovor su ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom zadržao dvostruko dulje nego što je protokolom predviđeno.

Američki državni tajnik Rex Tillerson u petak je izjavio da je prva dama pokušala prekinuti razgovor Putin-Trump, kako bi se program nastavio po planu, no nije joj uspjelo.

Promatrači tvrde kako se čini da Melania uistinu uživa u događajima koji prate summit G20. Za vrijeme večere, organizirane nakon koncerta sjedila je pokraj ruskog predsjednika s kojim je razgovarala te se nekoliko puta srdačno nasmijala. Prevoditelj je pritom bio nepotreban, pišu mediji.

U istom je tweetu napisala: "Kada se zemlje udruže i surađuju, svi profitiraju."

Ne zna se je li na taj način aludirala na politiku svojeg supruga koju vodi pod parolom "America First" i često ne vidi potrebu za multinacionalnom politikom.

25. travanj 2024 13:42