Aktualno
StoryEditor

Ancona grupa: Đakovčani dobili ‘veliki posao preko Velike Bare‘

01. Listopad 2017.

Ancona grupa, specijalizirana za proizvodnju modernog namještaja te opremanje i uređenje hotelskih i uredskih prostora, dobila je posao opremanja čak pet hotela iz grupacije Club Quarters u SAD-u. Do kraja godine opremit će čak tri poslovna hotela Club Quarter sa u New Yorku te jedan u Washingtonu, a na proljeće sljedeće godine kreće u posao opreme hotela te grupacije u Miamiju.

- Svi ti hoteli imaju od 200 do 300 soba, dakle riječ je o velikom poslu koji će nam, kako se već sad čini, otvoriti vrata nekim novim ugovorima koji se naziru preko Velike Bare - rekao je direktor i vlasnik Ancona grupe Markica Stanušić za Lider.

>>>Jakupčić najavio novi model raspodjele drvne sirovine

Nije htio otkriti vrijednost cijelog posla, no naveo je da je njegova tvrtka posao dobila na zahtjevnom natječaju koji je trajao nekoliko mjeseci i uključivao nekoliko vrlo izazovnih krugova. Nimalo im, dodaje, nije pomoglo ni to da su jedini u igri iz Europe iako je to na kraju bilo presudno jer su im najviše pomogle referencije iz mnogih uređenih europskih i hrvatskih hotela.

- Ipak, presudio je dolazak američkih hotelskih predstavnika u Đakovo koji su se na licu mjesta uvjerili što sve možemo i vidjeli primjer uređene sobe koju smo za njih pripremili - rekao je Stanušić i naveo da je Ancona u proteklom razdoblju uložila 11 milijuna kuna u gradnju pogona za obradu masivnog drva.

>>>Posao Tehnike u Švedskoj vrijedi više od 10 milijuna eura

Premda su se za tu sirovinu već natjecali u Hrvatskoj, nisu imali uspjeha, ali se zbog izvozno ugovorenih projekata gotovog namještaja nadaju boljim izgledima na sljedećim natječajima za masivno drvo Hrvatskih šuma.

19. travanj 2024 04:46