11. lipanj 2018.

Andreja Pavlović nova predsjednica Zajednice za DOP HGK

Za novu predsjednicu Zajednice za društveno odgovorno poslovanje HGK izabrana je Andreja Pavlović, direktorica društveno odgovornog poslovanja Hauska & Partner Grupe, a njezina zamjenica bit će Angelika Brnada, direktorica Sektora održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša INA-e.

- Drago mi je da se kao Zajednica opet sastajemo sa željom da nastavimo gdje smo stali i napravimo veći iskorak prema novim područjima. Osim društveno odgovornog poslovanja tu su i ciljevi održivog razvoja, a u njihovom ispunjavanju će veliku ulogu igrati gospodarstvo i poduzetnici, istaknula je direktorica Sektora za energetiku i zaštitu okoliša HGK Marija Šćulac-Domac na otvaranju izborne skupštine Zajednice za društveno odgovorno poslovanje HGK.

[caption id="attachment_346610" align="aligncenter" width="750"]Marija Šćulac Domac Marija Šćulac Domac[/caption]

- Zajednica mora biti mjesto susreta i mjesto novih ideja. Vidimo važnu ulogu naših tvrtki i HGK u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja tako da možemo reći da ova zemlja brine za te ciljeve. Program rada nam je ambiciozan, a njegovo ostvarivanje ovisi o angažmanu svih vas jer je zajednica jaka onoliko koliko su jaki njezini članovi, izjavila je Pavlović, zahvalivši se na izboru.

Brnada je naglasila da je važno ljudima približiti održivi razvoj.

- Kako bi to postigli važno je kvantificirati utjecaj DOP-a, a to traži participaciju svih dionika, rekla je Brnada.

Snježana Bahtijari, bivša predsjednica Zajednice, pohvalila je proaktivnost članica za vrijeme trajanja njezinog mandata i poželjela novoj predsjednici puno uspjeha u radu.

- Prostora za napredak ima, sad se okrećemo ciljevima održivog razvoja, naglasila je Bahtijari.

>>>Društveno odgovornim poslovanjem unaprjeđuje se i biznis i zajednica

Dosadašnji rad Zajednice za DOP prezentirala je Dijana Varlec iz HGK, kazavši kako je jedan od najvažnijih projekata koji se provodi već deset godina Indeks DOP-a.

- Indeks DOP-a osvještava važnost društveno odgovornog poslovanja, naročito kod manjih poduzeća. Ideja nam je bilo da Indeks kao alat postane podloga za istraživačke radove, a Zajednica također radi na aktivnoj promociji DOP praksi, poručila je Varlec, koja je na skupštini ponovno potvrđena za poslovnu tajnicu Zajednice.

U sklopu dnevnog reda skupštine izabrano je i 11 predstavnika tvrtki za Vijeće Zajednice za DOP, a voditeljica Službe za održivi razvoj Ministarstva zaštite okoliša i energetike Branka Pivčević Novak prezentirala je nove strateške dokumente održivog razvoja.