24. lipanj 2019.

ANKETA Povjerenstvo odlučuje je li ministar Kušćević u sukobu interesa, no je li teret Vladi?

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet o ministru uprave Lovri Kuščeviću temeljem neanonimne prijave, potvrdilo je u ponedjeljak Povjerenstvo.

Prijava se odnosi na Kuščevićevo neupisivanje kuća u Nerežišćima na Braču u katastar, izmjenu prostornog plana kojom mu je omogućena prenamjena štale u stambenu zgradu, netočno ispunjenu imovinsku karticu i prijavu površine kuće, kao i dobivanje dozvole za iznajmljivanje kuće, rekla je tajnica Povjerenstva Majda Uzelac.

Povjerenstvo će nakon što je otvorilo predmet provjeriti navode u prijavi, utvrditi njihovu osnovanost i potom na nekoj o sljedećih sjednica donijeti odluku hoće li pokrenuti postupak protiv Kuščevića ili ga neće pokrenuti.

Ministar gospodarstva Darko Horvat danas je izjavio kako ministar Kuščević u ovom trenutku nije teret Vladi.

- Kada kvalificirate nekog kao teret, onda su to riječi novinara, a ne riječi politike. Mi u ovom trenutku na kolegu Kuščevića ne gledamo kao na teret stranke. Kad dobijemo sve relavantno na stol, siguran sam da će stranka odreagirati upravo onako kako treba odreagirati - kazao je.

S druge strane, međimurski župan Matija Posavec s kojim se danas u Čakovcu ministar Horvat sastao sasvim je drugog stava.

Na pitanje da komentira afere ministra Kuševića, Posavec je kazao kako će sve probleme koji su vezani uz ministra morati riješiti predsjednik Vlade.

Upitan bi li ministar Lovro Kuščević bio teret vladajućoj koaliciji da je on predsjednik Vlade, Posavec je za N1 kazao: "Apsolutno."

Što vi mislite? Recite nam u anketi.