Aktualno
StoryEditor

Ante Vlahović 1. siječnja iz Uprave Adrisa prelazi u Nadzorni odbor

26. Travanj 2019.

Dugogodišnji predsjednik uprave Adrisa Ante Vlahović od 1. siječnja 2020. prelazi u Nadzorni odbor. Ovo će biti predloženo Skupštini Adris grupe, koja će se održati 11. lipnja u Rovinju.

Istovremeno je predložen da u Nadzorni odbor uđe i Vitomir Palinec, ali njemu će mandat početi odmah nakon Skupštine.

Sadašnji saziv NO-a utvrdio je prestanak mandata članici Uprave Stipanki Ivandić Štefanek, i potvrdio da Damir Vanđelić ulazi u Upravu Adrisa od 1. svibnja. Vanđelić je trenutno prvi čovjek Croatia osiguranja i jedan je od najozbiljnijih kandidata za preuzimanje Vlahovićeve sadašnje pozicije predsjednika Uprave. Drugi je Marko Remenar, koji je u Upravi Adrisa od prošle godine, a prije toga je bio više od deset godina u Upravi Zagrebačke banke. Vlahović, koji je i najveći dioničar Adrisa, očito će u narednih šest mjeseci odlučiti tko će od dvojice članova Uprave preuzeti kormilo kompanije.

U sjeni kadrovskih preslagivanja, Nadzorni odbor predložio je Skupštini da se podijeli dividenda od 18,20 kuna po dionici, što je četiri posto više od lanjskih 17,50 kuna. Usvoji li se takva isplata, to će dioničarima donijeti gotovo 305 milijuna kuna.

17. travanj 2024 07:43