Aktualno
StoryEditor

App Start Contest: Počinje lov na prestižnu nagradu za najbolje studentske aplikacije

26. Siječanj 2017.

Studentska udruga eStudent počela je godinu s mnogo aktivnosti. Uz otvaranje prijava za Moot Court Croatiju, jedinstveno natjecanje u obliku simuliranog suđenja koje se provodi na hrvatskom jeziku i prema domaćem zakonodavstvu, otvoren je drugi krug natječaja za prijavu poslovnih slučajeva na Case Study Competitionu, a studenti koji žele poraditi na komunikacijskim i poduzetničkim vještinama mogu se prijaviti na međunarodnu ljetnu školu u Dubrovniku. Također, otvorene su i prijave na jedno od najvećih studentskih natjecanja u razvoju mobilnih i internetskih aplikacija – App Start Contest, koje eSTUDENT organizira već desetu godinu zaredom u suradnji sa Zagrebačkom bankom te brojnim informatičkim tvrtkama poput Infobipa, Undabota, Fivea, Combisa, Microblinka i Nanobita.

Ne propustite!

App Start Contest svojim je motivacijskim predavanjem ‘Što bih volio da sam znao kad sam studirao‘ otvorio CEO tvrtke Five Luka Abrus, koji je u prepunoj dvorani zagrebačkog FER-a poručio studentima da rade na osobnom razvoju i ne propuštaju stručne prakse, razmjene, sudjelovanja na konferencijama i putovanja, osobito u zemlje u koje planiraju jednoga dana plasirati svoj proizvod s obzirom na to da je iznimno važno upoznati tržište prije negoli se na njemu nešto ponudi.

>>>Career Speed Dating – Prvi brzi intervjui poslodavaca sa studentima na FER-u – Ekipa koja ide na App Start Contest nakon faksa neće tražiti posao, nego će ga vrlo brzo nuditi. Ta ekipa ima superpoziciju u tvrtkama, sve se tvrtke trgaju za nju i mislim da bi bilo suludo propustiti priliku kao što je ASC, zbog osobnog razvoja, da se izložite tržištu, da osjetite tu draž rada u timu, suradnje pa i toga da radite pogreške, propuštate rokove, živcirate se zbog trećeg ili petog člana tima koji ne radi ništa. To je to što vam treba za vrijeme faksa, nemojte to propustiti! – istaknuo je Abrus.

Natjecanje je otvoreno do trećega veljače za sve redovite i izvanredne studente iz Republike Hrvatske, a prijaviti se može individualno ili u timu. Sudjelovanje u App Start Contestu studentima daje priliku da upoznaju potencijalne investitore, steknu praksu ili da se zaposle u partnerskim poduzećima projekta.

Bogate nagrade

Osim iskustva, novih poznanstava, unapređenja znanja i mogućih zaposlenja, najbolje timove očekuju i bogate novčane nagrade: za prvo mjesto studente čeka 20.000, za drugo 13.000, a za treće 7000 kuna. Bit će dodijeljena i nagrada za najbolji dizajn od 3000 kuna, a ekipa s najboljom prezentacijom dobit će 1000 kuna. No nagrade će pričekati lipanj, dokad traje utrka za izradu najbolje mobilne i internetske aplikacije, koja se odvija pod budnim okom poslodavaca. Naime, takva natjecanja odavno su postala selekcijski postupak i mjesto regrutacije najtalentiranijih kandidata, ali i odskočna daska za pokretanje vlastitih projekata uz mentorstvo i potporu uspješnih stručnjaka iz te inovativne branše. Prijave su u tijeku, a svi zainteresirani mogu se priključiti prijavom na web-stranici eSTUDENTa i na App Start Contestovoj stranici na Facebooku.

01. svibanj 2024 23:50