Aktualno
StoryEditor

Apple ne zaboravlja: Investirali 200 milijuna dolara u dobavljača stakla prvog iPhone-a

14. Svibanj 2017.

Tvrtka Apple investirala je u razvoj i istraživanja kompanije Corning, proizvođača stakla i keramike, koji je sudjelovao u izradi prvog iPhonea. Novac je proslijeđen kroz poseban fond koji je Apple osnovao s ciljem unaprjeđenja proizvodnje.

Dodijeljenih 200 milijuna dolara, prema službenom priopćenju Applea, Coring će upotrijebiti za istraživanje i razvoj tehnika proizvodnje stakla i opreme za proizvodnju. Suradnja, pišu američki mediji, između Applea i jednog od prvih partnera, nije uvijek bila idilična.

U 2014. Apple je razmatrao suradnju s tvrtkom koja sintetizira umjetne safirne kristale, ali je ta suradnja brzo propala, pa je Coring proizveo staklo za iPhone 6 i 6 Plus.

- Corning je izvrstan primjer dobavljača koji je nastavio razvijati se, te su i dalje jedan od Appleovih najdugovječnijih dobavljača, rekao je Jeff Williams, CEO Applea. Dodao je i kako Corning proizvodi u SAD-u u skladu sa željama novog američkog predsjednika.

Nakon ove prve donacije, u Appleovom fondu ostaje još 800 milijuna dolara namijenjenih otvaranju novih radnih mjesta u SAD-u.

24. travanj 2024 05:16