Aktualno
StoryEditor

Apsurd: Kuća na obali latvijskog milijunaša zakonita jer se radi o ‘brodu u izgradnji‘

30. Siječanj 2018.

Latvijski milijunaš na zaštićenom dijelu latvijske obale izgradio je kuću, međutim vlasti su po pitanju nezakonite gradnje nemoćne jer je sud donio odluku da građevina nije stambeni objekt, već ‘brod u izgradnji‘, prenosi Baltic Course.

Direktorica latvijske Agencije za zaštitu okoliša, Ingrida Sotnikova, za latvijsku izvještajno novinsku agenciju LETA izjavila je kako je prije pet godina Agencija izgubila spor zbog nezakonite gradnje na morskoj obali. Branitelji optuženog uspjeli su dokazati da je građevina zapravo ‘brod u izgradnji‘.

>>>VIDEO: Građevinska inspekcija započela s rušenjem nelegalnih objekata na plaži u Splitu

Sud je temeljem isprava izdanih od strane Pomorske uprave Latvije donio presudu da građevina smije stajati u blizini obale jer se uistinu radi o brodu u izgradnji.

LETA doznaje da je vlasnik građevine milijunaš Argos Lusins, inače vlasnik naftne kompanije Alco. Prošle godine Lusins je proglašen devetim najbogatijim građaninom Latvije zahvaljujući svojem bogatstvu koje iznosi 43 milijuna eura.

>>>Započela ‘eliminacija’ desetak bespravnih građevina na Braču

Od 2010. Lusins je raznim političkim strankama kroz 11 donacija donirao ukupno 84 417 eura, a njegova prošlogodišnja najveća donacija otišla je u ruke stranaka Unity Party, te Union of Greens and Farmers.

25. travanj 2024 16:39