Aktualno
StoryEditor

Aquatika, Ivanina kuća bajke i Baraćeve špilje zajedno na turističkom tržištu

04. Srpanj 2018.

Javna ustanova Baraćeve špilje, Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke i Javna ustanova Aquatika, slatkovodni akvarij dogovorili su se u srijedu u Novoj Kršlji u općini Rakovici o turističkoj suradnji zajedničkom ponudom posjetiteljima prirodne i kulturne baštine Karlovačke županije.

>>>Kamp Slapić dobio 70 tisuća bespovratnih kuna

Ravnateljice Aquatike Margarita Maruškić Kulaš, Javne ustanove Baraćevih špilja Tihana Oštrina i ogulinskog muzeja Ivane Brlić Mažuranić Ankica Puškarić vjeruju u bolju turističku posjećenost županije s obzirom na umreženost tih triju turističkih atrakcija.

Prošle godine u Karlovačkoj županiji ostvareno je više od pola milijuna noćenja, što smatraju izvrsnim rezultatom. Zajedničke aktivnosti pokrenut će se kako bi se prosječno zadržavanje gostiju s 2,5 noćenja uskoro povećalo na tri, a zatim i na sedam noćenja.

>>>Aquatika postaje mjesto u kojem sadržaji nadilaze formu, a uloženi novac EU fondova dobiva smisao

Smatraju da je ključ uspjeha održivo upravljanje turističkim resursima i razvoj novih interpretacijskih sadržaja triju županijskih atrakcija zajedničkom promidžbom usmjerenom na strane turiste koji ljeti posjećuju Karlovačku županiju i kroz nju prolaze.

- Sinergija i stvaranje zajedničke turističke priče o prirodnoj i kulturnoj baštini kroz moderne centre za posjetitelje olakšat će komunikaciju s turistima, umrežiti turističku ponudu i potaknuti turiste na istraživanje destinacije, a time i duže zadržavanje u samoj destinaciji, sve u krugu od nekoliko sati vožnje, stoji u priopćenju Aquatike s napomenom da će u srpnju i kolovozu za kupnju ulaznica za sva tri objekta posjetitelji ostvariti popust od 10 posto na individualne ulaznice.

06. svibanj 2024 18:56