Aktualno
StoryEditor

Arena Centar može biti zahvalan Bandiću na još jednoj odgodi zatvaranja rotora

17. Studeni 2018.

Odgoda radova na zagrebačkom rotoru za siječanj dobra je vijest za Arena Centar jer su blagdani najplodonosniji dio godine za maloprodajni sektor. Radovi će, sigurno, utjecati na Arenino poslovanje, međutim, kako kaže Tomislav Dekalić, direktor Arena Centra, na to se trgovački centar pripremio.

>>>Proširenje Arena Centra donosi nove poslovne prilike

– Predvidjeli smo moguće scenarije i imamo spremna rješenja. Unatoč početku radova na rotoru potrošnja u Centru nije pala, nego raste. Vjerujemo da je Grad napravio dobru strategiju zamjenskih cesta i prema objavljenim planovima ne bi trebalo biti većih promjena u protočnosti prometa. Tek nakon zatvaranja rotora vidjet će se stvarno stanje. Doduše, voljeli bismo da se prije rekonstrukcije rotora najprije sagradio Jarunski most, to bi poboljšalo situaciju u prometu, a zatvaranje rotora bilo bi manje stresno za sve – komentirao je Dekalić, koji je od ove godine promaknut na funkciju ‘asset‘-menadžera za Hrvatsku i Srbiju Nepi Rockcastlea, tvrtke koja upravlja Arena Centrom.

>>>Tramvaj godinu i pol neće voziti Novim Zagrebom, kreće obnova rotora u Remetincu

Preuređenje rotora poklopilo se sa širenjem Arena Centra. Dio se već dijelom realizirao (proširen je za šest tisuća četvornih metara), a sljedeće godine planira se otvorenje maloprodajnog parka na površini od osam tisuća četvornih metara, što je investicija od gotovo 12 milijuna eura.

24. travanj 2024 14:01